De gemeenten Amsterdam en Amstelveen lanceren de negen kilometer lange wandelroute ‘Wild in je tuin’ door het heempark Dr. Jac. P. Thijssepark en het Amsterdamse Bos. Beide gemeenten zijn daarmee een wandelroute rijker, vinden B&W van Amstelveen. Maar eigenlijk bestond de infrastructuur al lang.

Wandelaars op de route kunnen nu via een app informatie lezen over de plekken die worden aangedaan en de planten en bomen die een belangrijke rol spelen in het ecosysteem.

Samenwerking

Zoals bijvoorbeeld kamperfoelie, hangende zegge of kardinaalsmuts. Planten die op het eerste oog misschien niet zo bijzonder lijken, maar een belangrijke voedselbron zijn voor insecten, vogels of eekhoorns. Volgens wethouder Floor Gordon (Natuur- en Milieu-educatie) is de wandelroute is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen beide gemeenten.

IVN Routes

De route ‘Wild in je tuin’ is te downloaden via de gratis app ‘IVN routes’. Op de route is informatie te vinden via foto’s en teksten en de wandeling is ongeveer 9 km lang. De navigatie van de app geeft bij minder overzichtelijke kruisingen in het Amsterdamse Bos een seintje hoe men verder kan lopen. Op de plattegrond die ook in de app is te vinden, kan men de route ook goed volgen. Het startpunt voor beide routedelen van de wandelroute is op de parkeerplaats bij de Oude Karselaan. Het Amsterdamse Bos is toegankelijk per fiets, het Thijssepark niet. Het idee voor de wandelroute ‘Wild in je tuin’ is ontstaan in samenwerking met de Hortus Amsterdam en ontwikkeld door de gemeente Amstelveen (Natuur- en MilieuEducatie), gemeente Amsterdam en IVN Amsterdam.

1 COMMENT

  1. We hebben nu al historische routes en nu ook natuurroutes. Waarom gooit men niet alles bij elkaar en vermeldt men er afzonderlijk bij wat het is.
    Coördinatie lijkt me hier toch vrij belangrijk om het product Amstelveen op de kaart te zetten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.