Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijn van Ballegooijen (Welzijn) behoorden tot de vrijwilligers die aan de vooravond van kerst soep en goodiebags uitdeelden (met producten van AH Maalderij, Lions Club en winkelcentrum Stadshart).

De actie was bedacht door Participe Amstelland. Die organisatie wilde de bewoners toch met een warm gevoel de feestdagen in laten gaan, zegt zij. De soep kon worden opgehaald bij diverse wijkcentra en andere adressen: Villa Randwijck, P60, Pluspunt, Alleman, Ons Tweede Thuis, MOC / Buurtkamer en StartSolutions, Adams Catering. Een paar honderd bewoners hadden zich binnen een paar dagen aangemeld voor zichzelf en hun buren.

Burgemeester Tjapko Poppens kwam langs bij MOC / Buurtkamer en bij Start Solutions om met bewoners te praten en hij was benieuwd naar de ingrediënten van de soep. Voor het bereiden van de soep zorgde The Winekitchen at Sea aan de Ouderkerkerlaan. En Stichting Amstelidee maakte de actie mede mogelijk.

1 COMMENT

  1. Leuk idee. Ik hoop dat men over 1 of 2 maanden ook nog eens denkt om deze acties te herhalen, want dan zitten de organisaties voor goede doelen juist te springen om allerlei bijdragen. Met de feestdagen wil iedereen wel mee doen, maar daarna……..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.