Zowel de rooms katholieke als protestantse kerken luiden tijdens de jaarwisseling hun klokken. Zij reageren daarmee op een oproep van het CDA in de gemeenteraad.

Er zijn vijf katholieke kerken in Amstelveen, die doen allemaal mee. De tot de PKN (Protestantse Kerk Nederland) behorende Kruiskerk doet mee, evenals de hersteld hervormde Pauluskerk.

Stil

De kerken verwachten een relatief stille jaarwisseling wegens het landelijke vuurwerkverbod. Het luiden van de klokken zien zij volgens de gemeente als ‘een teken van hoop en verbondenheid in moeilijke tijden’.

Van die moeilijke tijden getuigen trouwens ook de streamingdiensten die uit vrijwel alle kerken in Amstelveen komen, zowel op Oudejaarsavond als op de zondagen. Zij houden zich allemaal aan de maatregelen, die fysiek bijeen komen en zingen onmogelijk maken. Al geldt formeel voor religieuze meetings een uitzondering.

Ook de evangelische kerken Crossroads (wekelijks diensten houdend in het Amstelveen College) en de CAMA gemeente in het KKC komen niet fysiek bijeen. Datzelfde geldt voor de Nederlands Gereformeerde Immanuelkerk aan de De Ruyschlaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.