De  lokale omroep RTV Amstelveen maakte geen bezwaar binnen de daarvoor vastgestelde termijn van zes weken tegen het stoppen van de subsidie per 1 januari 2021. Daartoe besloot de meerderheid van de gemeenteraad eerder dit jaar. Door tot en met maart RTVA toch € 15.111 toe te kennen, wordt in wezen in strijd met dat raadsbesluit gehandeld.

Vandaar dat nu de raad wordt gevraagd met de beoogde subsidie in januari alsnog in te stemmen en dan ook verder te besluiten over de door zowel RTVA als de nieuwe omroepstichting AAN gevraagde subsidies. Die aan RTVA voor het eerste kwartaal van 2021 is voor het eerst overeenkomstig de richtlijn van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) van € 1,39 per huishouden. Wethouder Rob Ellermeijer spreekt van een ‘overbruggingskrediet’.

Presentatie

Op 14 januari presenteren beide stichtingen zich aan raadsleden tijdens een ‘beeldvormende bijeenkomst’. De voorliefde van B&W gaat duidelijk uit naar de nieuweling, die zich in een beeldvormende bijeenkomst aan raadsleden presenteert, overigens net als RTVA. Een negatief advies van de gemeenteraad bij het Commissariaat voor de Media, waardoor de licentie van RTVA naar AAN zou overgaan, werd genegeerd. RTVA hield de licentie en werd dus als enige lokale omroep door het CvdM erkend.

Negatief

Maar een negatief advies door de gemeenteraad is niet niks, zeggen B&W. Dat is volgens hen “niet lichtvaardig uitgebracht.” Dat kan volgens hen reden zijn het normbedrag van de VNG niet eens te volgen. Daarmee zou RTVA nog minder of geen subsidie krijgen. Of stichting AAN wél subsidie krijgt, is te beoordeling van de gemeenteraad. Die zou in elk geval niet via de radio- en tv-kanalen van RTVA kunnen uitzenden, maar natuurlijk wel via internet.

1 REACTIE

  1. Hoe kan men de vriendjes gewoon weer de bal toespelen en de regels van een omroep omzeilen? Nou jongens, dan stichten we gewoon toch een nieuwe omroep, dan kunnen onze ouwe billenmaten ook weer gewoon meedoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.