Terwijl de verkiezingen nog niets eens in zicht zijn, maakt de ene na de andere politieke partij in Amstelveen reclame door een organisatie te bezoeken, een taart of lintje (GroenLinks) uit te rijken. Burgerbelangen richtte nu zijn pijlen op de 20 jaar bestaande Bolderkoor in wijkcentrum De Bolder. “Het enige koor in Amstelveen dat ondanks de Corona-maatregelen kan doorgaan dankzij creatief omgaan met de beperkte mogelijkheden”, zegt de lokale politieke partij.

Opvallend zijn de repetities bij regenachtig weer. Dan duiken de leden van her koor op maandagmorgen de parkeergarage van Groenhof in. Tussen geparkeerde auto’s heffen zij vervolgens het Nederlandstalige – vooral Amsterdamse – lied aan.  BBA-raadslid Marga van Herteryck verraste de 25 aanwezige jubilerende zangers met de zoveelste politieke taart (van de in Groenhof gevestigde banketbakker De Lange).

Creatief

“Wij willen jullie belonen voor jullie creativiteit”, zei ze. En ze zei het mooi te vinden dat er ondanks beperkingen toch werd doorgezongen. Waarna de bekende riedel kwam over hoe belangrijk muziek voor de mens is. vooral in deze moeilijke tijd. Samen met burgerraadslid van bbA Pieter Monkelbaan sneed zij de taarten aan.

Fotograaf

Het Bolderkoor wordt geleid door Louise Prins, oorspronkelijk fotografe, maar gehandicapt doordat haar uitgever stopte met fotoboeken. Op zoek naar andere inkomstem bedacht zij met haar accordeon ook best amateurkoren te kunnen begeleiden. Dik anderhalf uur is het Bolderkoor daar elke maandag mee bezig.

Naar buiten

Omdat door de beperkende maatregelen de zaal in De Bolder voor het koor niet was te gebruiken, week het deze zomer naar buiten uit, waar het ook veel aandacht van winkelend publiek  trok. Maar de regen leek een einde aan buiten zingen te maken.

“Iemand zei: kunnen we niet de parkeergarage in. We hebben de eigenaar van de garage gebeld of we bij regen de garage mochten gebruiken om te zingen”, vertelt Louise Prins. Bij hoge uitzondering mocht dat. Koorleden zitten daar anderhalve meter uit elkaar zitten en aan ventilatie is geen gebrek, omdat de wanden open zijn. Het wijkcentrum werkt mee door stoelen beschikbaar te stellen. Het koor bestaat voornamelijk uit Amstelveners en treedt geregeld op in zorgcentra. Prins leidt trouwens ook andere koren in de regio, zoals Het Meezingkoor Uithoorn, het huisvrouwenkoor De Dekselse Meiden en het visvrouwenkoor Boter bij de Vis.

www.bolderkoor.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.