Al lijkt de wereld door corona goeddeels stil te liggen, dat hoeft volgens welzijnsorganisatie Participe Amstelland geenszins te betekenen dat daarmee de creativiteit ook stopt. Integendeel: Het gedwongen thuis blijven, kan die juist stimuleren. Zij is van plan een expositie in wijkcentra in te richten over alle creatieve ideeën en initiatieven. Suggesties daarvoor kan men sturen naar:  wijkcoach@participe.nu.

Of per post: Participe Amstelland, Dr. Willem Dreesweg 2, 1185 VB Amstelveen, onder vermelding van Creativiteit in corona. Maar men kan het verhaal ook in wijkcentra afgeven, ter attentie van de wijkcoach.

Bingo en muziek

Zij zag bijvoorbeeld tijdens de eerste golf gymlessen en bingo, waaraan men van zijn balkon af kon meedoen. Ook werd buiten muziek gemaakt. “Thuis pakten mensen hun schildertalenten weer op, schreven het boek waarvoor ze al jaren plannen hadden of pakten een oude hobby als sieraden maken weer op”, zegt Participe, die waar nodig de helpende hand biedt en ruimte beschikbaar stelt. Van bewoners hoort zij dus graag wat waardevol was in de coronaperiode.

“Digitaal zullen we de expositie ook in beeld brengen”, belooft ze. Daar kan ook iedereen terecht die hulp nodig heeft bij het in beeld brengen van een verhaal of creatie.

De expositie zal vanaf februari op verschillende locaties te bezichtigen zijn. Voor vragen: wijkcoach Ghoesna Janmohamed: 06 10455444. Voor meer informatie website www.participe-amstelland.nu/creatiefincorona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.