Kan die gymzaal bij de nieuwbouw van het Hermann Wesselink College (HWC), waarvoor de gemeente 3,7 miljoen moet neertellen, niet ter vervanging van de sportzaal van De Meerkamp dienen en verder voor de wijk worden ingezet? Die vraag stelden woensdag diverse leden van de raadscommissie Burgers en Samenleving. Onderwijswethouder Frank Berkhout antwoordde dat er een groot verschil is tussen een gymzaal en een sporthal, die trouwens veel duurder zou worden.

Onderwijswethouder Frank Berkhout

Bij de Meerkamp vervalt de sporthal wegens uitbreiding van het zwemwater. Die komt terug bij het Keizer Karel College (KKC) aan Elegast, dat gerenoveerd gaat worden. Maar dat nam niet weg dat GroenLinks-raadslid Polderman pleitte voor een multifunctionele gymzaal voor de wijk. Het HWC kost de gemeente dertig miljoen en ligt aan overkant van de straat bij De Meerkamp, zei ze.

Oude situatie

Maar VVD-raadslid Zwart betoogde ook dat er een vervangende sporthal bij KKC komt.

Bas Zwart (VVD)

Maar moet men dat, gezien de locatie van het HWC, niet heroverwegen, vroeg Polderman. “We nemen nu een beslissing op basis van een oude situatie.”

Intussen vond men dat het HWC steeds duurder wordt. Marga van Herteryck zei dat de school eerst 22 miljoen, later 26 miljoen en nu al 30 miljoen kost. “Is dit nu de laatste verhoging”, vroeg commissielid Nieuwendijk van het CDA. “We zitten langzamerhand bijna aan een verdubbeling van de prijs.” Ook hij wilde de gymzaal breder gebruiken dan alleen voor de school, zodat er ’s avonds en in de weekends ook anderen die kunnen gebruiken. Helemaal daartegen was Berkhout in principe niet, maar hij wees er op dat bijvoorbeeld sommige scholen op zondag al zalen beschikbaar stellen voor religieuze doeleinden.

Peperduur

Ilika Polderman

Raadslid Casadei vond de gymzaal peperduur. “Die moet voor mensen in de wijk beschikbaar zijn”, zei ze. Maar volgens Berkhout, die met AmstelveenSport sprak, is er op dit moment geen behoefte aan extra sportcapaciteit in de wijk. Maar volgens Polderman is die er wel.

Berkhout voegde er aan toe dat een sporthal, waar ook wedstrijden gehouden kunnen worden, veel duurder is, omdat er douches, kleedruimten, tribunes, een kantine er dergelijke bij moeten zijn. Commissielid Chaara van D66 wilde graag alle opties open houden voor de wijk. Maar het gaat, zei Berkhout, sowieso niet om grootschalige exploitatie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.