Knooppunt Ouderkerkerlaan is nu bijna af. De verbreding van het viaduct daar was het laatste voorbereidende project vóór de verbreding van de A9. Het viaduct is breder geworden en er zijn ruim driehonderd fiets-parkeerplekken (vijf voor bakfietsen), een fietstunnel en een extra fietsverbinding bij de Keerpuntweg gekomen.

Volgens wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer en Vervoer) is het een belangrijk OV-knooppunt, met de toekomstige Amsteltram en onder meer bussen 356, 174 en 199 met verbinding naar de NS stations Zuidas, Schiphol, Bijlmer Arena en Haarlem. “De verbreding was nodig om de capaciteit van het onderliggend wegennet te vergroten en te zorgen voor een goede doorstroming tijdens de werkzaamheden aan de A9.”

Overstappen

Ook was afstemming met de Amstelveenlijn noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij het inhangen van de lift en het precies laten aansluiten van de trappen en bovenleiding. In de toekomst kunnen reizigers snel en veilig overstappen van tram 25 naar de bussen en andersom.

Bomen

Vanaf 16 november start BAM met het planten van de bomen, heesters en het bosplantsoen op diverse plekken rond het knooppunt. De grond en de bermen langs de weg worden dan ingezaaid met graszaad. In overleg met de gemeente zaait BAM in maart of april 2021 een bloemen- en kruidenmengsel in om de biodiversiteit te bevorderen en het knooppunt ook een mooi bloemrijk aangezicht te geven. Daarnaast zijn er nog enkele werkzaamheden aan de bushokjes en verkeerslichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.