Lang verhaal kort heet de voorstelling over hoogte- en dieptepunten van dei Bijbel, die Remco Veldhuis vrijdag 4 december om 19.00 en 21.00 uur geeft in de schouwburg.

Remco Veldhuis, Foto: Leo Vege

Voor mensen die altijd al willen weten wat er in de Bijbel staat, maar ben er nooit aan zijn toegekomen die te lezen, zegt de schouwburg. ‘Heb je altijd enorm opgezien tegen die 1744 bladzijden vol ontmoedigend kleine lettertjes? Heb je geen idee waar je de tijd, het geduld en de rust vandaan moet halen om eindelijk een mening te hebben over dat boek dat al eeuwen een gigantische invloed op de wereld heeft?’

Komisch

In Lang Verhaal Kort zou Veldhuis antwoorden geven op die vragen, in gevecht met de klok. Hij “vliegt op z’n eigen, komische wijze door de Bijbel”, belooft de schouwburg. Maar wel: “Een razende rondleiding ver van de gebaande paden.”

 Opgebrand

Een dag eerder, donderdag 3 december om 19.30 uur, vindt het theatercollege ‘Opgebrand’ van psychiater Bram Bakker er plaats. Hij vertelt wat een burn-out, waar steeds meer mensen over klagen, eigenlijk is.

Psychiater Bram Bakker zag honderden patiënten die niet verder konden met het leven dat ze gewend waren te leiden. Maar om nu te zeggen dat hij een betrouwbare diagnose in de aanbieding had…’Opgebrand’ is zowel een persoonlijke als een professionele zoektocht. Soms treurig en emotioneel, maar ook hilarisch en lachwekkend. Er worden geen pillen gepromoot en mindfulness staat ook niet op de kaart. Wellicht brengt Bram Bakker de bezoekers op ideeën tijdens een wervelend, interactief theatercollege.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.