Dat tegen de wens van B&W aan RTV Amstelveen de licentie tot omroepen door het Commissariaat van de Media werd verstrekt, is een ontwikkeling die fractievoorzitter Bert de Pijper van de ChristenUnie geenszins verbaast. Hij sprak die verbazing ook tijdens de vergadering van de gemeenteraad uit, waarin de stekker uit de lokale omroep werd getrokken en besloten dat ter bevestiging van het ‘negatieve’ advies over die licentie door de gemeente naar een hoorzitting zou worden gegaan.

Bert de Pijper. Foto: amstelveenweb.com

“Ik heb toen gezegd dat het mij zou verbazen als de zienswijze, door het college ingediend, gegrond zou worden verklaard”, zegt De Pijper. “Er stonden alleen maar inhoudelijke argumenten in die volgens mij er in deze procedure niet toe doen.”

Verbouwde studio

De beslissing van het CvdM was dus die hij had verwacht. Maar voor hem is wel de vaag wat er nu verder gaat gebeuren. “RTVA heeft zijn studio verbouwd en nu een aardige talkshow. Ik zat er deze week even naar te kijken en het leek mij wel aardig. De vraag is echter wat er nu na 1 januari gebeurt. Gaat het college de subsidie volledig stopzetten? Kan RTVA dan overleven? Waarschijnlijk moet daarover in de begroting informatie over staan, maar dat heb ik nog niet uitgezocht.”

Subsidie

Een andere vraag voor hem is wat er met de nieuwe stichting AAN! gebeurt.  “Het blijkt dat die club nu samenwerkt met RTV NH. Betekent dit dat RTVA daarmee niet doorgaat?” Hij vraagt zich ook af hoe het gaat als AAN toch de aangevraagde subsidie krijgt en RTVA de uitzendlicentie. “Een aantal vragen waar het college de komende weken helderheid over moet gaan geven”, zegt De Pijper. “Ik verwacht dat die informatie binnenkort wel van de wethouder gaat komen. Tot zo lang kan ik in ieder geval er nog niets over zeggen.”

1 REACTIE

  1. AAN is tot nu toe een papieren werkelijkheid. Heeft GEEN website (behalve een aanmeldpagina), geen TV uitzendingen, geen radiouitendingen niets van dat alles.

    AAN is de facto een commercieel initiatief als het geen publieke uitzendlicentie heeft.

    Een (lokale) overheid die met belastinggeld een commercieel initiatief gaat financieren heeft heel wat uit te leggen. Want waarom wel een papieren initiatief als AAN en niet Amstelveenblog, AmstelveenZ, AmstelveensNieuwsblad, en niet de publieke lokale omroep.

    Daarnaast stelt de begroting dat 150.000 bedoeld is voor “Uitvoering geven aan de zorgplicht voor de bekostiging van de lokale omroep volgens de mediawet.” AAN voldoet niet aan dat kriterium want geen lokale omroep volgens de mediawet…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.