In de kleine zaal van de schouwburg startte maandagavond officieel Stay on Track, een programma voor Amstelveense MKB ondernemingen. Er was er tot nog toe een voor startende ondernemers, maar blijkbaar hadden al jarenlang bestaande bedrijven er ook behoefte aan. Beide programma’s worden met gemeentelijke steun georganiseerd door de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en Stay on Track begon maandag met een soort theatershow over ‘Omdenken’.

Al vele jaren is omdenken een begrip waarmee een bedrijf langs andere bedrijven en groepen ondernemers trekt om die te leren dat een probleem de basis kan worden voor hun nieuwe weg.

Ja-maar

Het bedrijf dat zich daarmee bezig houdt, geeft boeken uit, organiseert theatershows om te vertellen dat het met ‘ja-maar’ afgelopen moet en dat er een soort derde weg is als een probleem ontstaat. Voor de pessimist is het glas half leeg, voor de optimist half vol, maar de derde nadering is: waar is de kraan? Burgemeester Tjapko Poppens en de wethouder van Economische Zaken, Adam Elzakalai, waren aan het begin aan de verzamelde ondernemers betraden vóór de show het podium om te vertellen dat Amstelveen een ondernemende stad is en dat het geenszins ambtenaren zijn die daaraan inhoud geven, maar de ondernemers zelf. “Het zijn de Amstelveense ondernemers die het waarmaken en niet omdat wijn het op het gemeentehuis allemaal bedenken”, zei de wethouder.

 Van Gaal

En directeur Darshan Sloot van de Ondernemersvereniging probeerde aan het begin van de avond reclame te maken voor haar club en speciaal het programma, waarbij zij al vast losliet dat Annemarie van Gaal in het kader daarvan komt om 21 ondernemers te leren hoe het moet. Want Stay on Track is op groei gericht en Van Gaal leert als businesscoach leiders van bedrijven zich gedurende drie sessies te verbeteren. Of in taal van de OA: “Stay on Track biedt een interactief en leerzaam jaarprogramma met experts om Amstelveense MKB ondernemers in beweging te brengen en te helpen bij het omdenken. Hoe kan je van uitdagingen en problemen kansen maken.” Dat was de boodschap van de avond eigenlijk.

Aanmelden voor het programma: info@oa-amstelveen.nl.

2 REACTIES

  1. Zeg gemeente. Om maar eens bij u te blijven met ; Stay on track. Hebben de gesprekken al plaats gevonden met BV Netjes over die supermarkt in Waardhuizen? De wijkbewoners zijn namelijk erg benieuwd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.