Cabaretier Wart Kamps leven is een aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten. Dat presenteert hij in zijn muzikale programma ‘Awkwart’ op donderdag 11 mei om 20.00 uur in Schouwburg Amstelveen. Een dag later (12 mei, 20.00 uur) zijn daar Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger om de hoofdrollen te spelen in een hedendaagse versie van de tijdloze klassieker van Anton Tsjechov ‘De Kersentuin’.

Wart Kamps kreeg volgens de voorstelling een anonieme date met een vreselijke ex. Tijdens een goed gesprek op een feestje kijkt de ander al over Warts schouder of er een interessantere persoon in the house is.

 Twijfel

Die eeuwige twijfel of hij nou wel of niet een wildvreemde met éxact dezelfde jas moet groeten? Kamps heeft een oplossing voor zichzelf bedacht en is er meen meester in geworden: Ongemak bestrijden met nóg meer ongemak. Dan zie je volgens hem pas hoe mensen écht zijn.  Awkwart is een absurdistisch en muzikaal cabaretprogramma over leven als mens tussen andere mensen. Met liedjes en hier en daar misschien een gek dansje, want het moet wel showbizz blijven.

De Kersentuin

Een komedie van Toneelgroep Maastricht in een regie van Michel Sluysmans over mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen, is de hedendaagse versie van De Kersentuin. Actrice Ljoebov (Annick Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Door hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan om een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Jeroen Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Het voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma, de personages hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat.  Bekijk de complete theateragenda op www.schouwburgamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.