Leerlingenvervoer, waarmee overal problemen zijn en ook in Amstelveen waren, blijft voor de gemeente topprioriteit, zegt zij. “Hoewel de meeste problemen nu onder controle zijn, blijft het vervoer kwetsbaar”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen (Sociaal Domein).

De druk op de chauffeurs is volgens hem nog steeds hoog. “Daarom blijven wij in nauw contact met de vervoerders.”

Lof

De wethouder reed woensdag 19 april mee met één van de chauffeurs die actief is in Amstelveen. “Het is indrukwekkend om te zien hoe gemotiveerd en zorgzaam er wordt gewerkt. De chauffeurs krijgen vaak kritiek maar zij zijn natuurlijk niet de veroorzakers van de problemen. Zij verdienen alle lof”, zegt Van Ballegooijen (op foto achter chauffeur Richard de Haas).

Beperking

Leerlingenvervoer is er voor kinderen die wegens een beperking niet zelfstandig naar school kunnen of op speciaal onderwijs zitten, verder van huis. Eind vorig jaar zorgden personeelsproblemen ervoor dat kinderen te laat op school kwamen. Een toegenomen vraag naar individueel vervoer zorgde ervoor dat vervoerders verder onder druk kwamen.

Oproep in de krant

Naar aanleiding van de problemen deed de chauffeur begin dit jaar een oproep in de lokale krant. Hij nodigde iedereen uit met hem mee te rijden om te overtuigd te raken van de noodzaak van het werk en om mensen te enthousiasmeren zich aan te melden als chauffeur. Van Ballegooijen ging graag in op de uitnodiging.

4 REACTIES

 1. Volgens de wethouder verdienen de chauffeurs alle lof. Maar ook geen cent meer, want de gemeente schrijft steevast in op de laagste aanbieder, waardoor de kwaliteit vaak abominabel is. Helaas heb ik dat met eigen ogen gedurende een paar jaar mogen waarnemen in een buurgemeente.

 2. ’s Ochtends een ritje(s) en ’s middags een ritje(s). De tijd daartussen krijg je niet betaalt. Tel daarbij op dat het vrij eenvoudig en dus slecht betaald werk is.

  Dan heb je toch een gaatje in je hoofd als je dat gaat doen? Ik blijf wel op de Zuidas werken.

  • Slecht betaald ja, gebroken diensten ja, maar eenvoudig nee.
   De kinderen die vervoert moeten worden , hebben namelijk allemaal een gebruiksaanwijzing.

   • Ben ik met je eens. Maar dan is het helemaal onmogelijk om goed personeel te vinden. Want iemand met de kwaliteiten om met deze mensen om te gaan, gaat niet op een taxi zitten. Of zie ik dat verkeerd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.