De sportwethouder Herbert Raat blijkt gepraat te hebben met buurgemeenten en andere aanbieders om een einde te maken aan de wachtlijsten voor zwemlessen. Maar die is er eigenlijk niet. Er is wel samenwerking ontstaan tussen zwembaden, maar het gebrek aan zwemwater blijkt het knelpunt te zijn voor (commerciële) partijen om hun diensten aan te kunnen bieden, zegt de gemeente.

Op dit moment staan er 861 kinderen op de wachtlijst voor het A-diploma en 191 kinderen van 7 jaar en ouder die wachten om aan hun zwemlessen te mogen beginnen.

Zwemwater

Bestuurlijk sportoverleg in regio Amstelland over het probleem is wel op de agenda gezet, maar dit heeft nog niet tot pasklare oplossingen geleid, geeft Raat toe. “Wel is afgesproken gezamenlijk te kijken naar de behoefte aan zwemwater in de Amstelland-gemeenten om te zorgen dat alle kinderen in de regio een zwemdiploma kunnen halen.” Dat heeft in feite nog niets opgeleverd.

 Amstelbad

Met het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel (openluchtbad) en Zwemclub ABC in Health City op de Escapade worden gesprekken gevoerd om oplossingen ‘te verkennen’, zegt de gemeente. Ook wordt ouders van wachtende kinderen volgens de gemeente gewezen op de zowel het Amstelbad als de zwemclub.

Een mooi voorbeeld van samenwerking dat kan leiden tot het verkorten van de wachtlijst, noemt Herbert Raat dat. “Op korte termijn wordt een overleg met alle aanbieders van zwemlessen in het zwembad georganiseerd, om nogmaals te bekijken of het zwemwater en instructeurs efficiënter en effectiever kunnen worden gebruikt ten gunste van de zwemlessen”, zegt hij.

Wachtlijst

De lengte van de wachtlijst en de wachttijden zijn ten opzichte van oktober vorig jaar niet gewijzigd. Kinderen op de wachtlijst krijgen maandelijks een bericht met een oefening en worden gestimuleerd om Familiy Fun te bezoeken.

Er ligt een ontwerp klaar voor een extra zwembad naast De Meerkamp in Amstelveen. Dit is een belangrijke stap in het realiseren van extra zwemwater, zegt de gemeente. ‘Een voorstel voor de benodigde financiële middelen wordt bij de komende Perspectiefnota (contouren van de begroting, red.) aan de gemeenteraad voorgelegd.’

2 REACTIES

  1. Deze gemeente geeft liever belastingverlaging weg aan rijken dan zorg voor de inwoners.

    Zwemles kost geld. Gaan we niet doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.