Van de Bovenkerkerweg verdwijnen twintig iepen, wegen verdubbeling van die weg. Een aannemer gaat ze op 20 en 21 maart verplaatsen naar de Meerlandenweg.

De bomen zijn volgens de gemeente enkele jaren geleden geplant als tijdelijke groenstrook langs de Bovenkerkerweg.

Verplant

Overigens starten de eerste wegwerkzaamheden daar pas in juli. Het gaat om het deel tussen de Zagerij en circa 200 meter ten zuiden van de Burgemeester Wiegelweg (ongeveer ter hoogte van Bovenkerkerweg 96). Daarover hebben B&W eerder een verkeersbesluit genomen. “Vooruitlopend op de wegwerkzaamheden heeft de gemeente bekeken welke bomen kunnen worden verplant”, zegt de gemeente. Dus niet alle bomen worden verplant. Een aantal jaren geleden zijn volgens de gemeente met het oog op de toekomstige wegverbreding jonge iepen aangeplant aan de zuidoostzijde van de Bovenkerkerweg. Die dienden als ‘tijdelijke groene aankleding’ van de weg.

Meer informatie

De aansluitingen van de Bovenkerkerweg op de Nesserlaan en op de Burgemeester Wiegelweg zijn zoveel mogelijk gepland in de zomervakantie zodat er zo min mogelijk weggebruikers hinder van ondervinden. Zie ook www.amstelveen.nl/bovenkerkerweg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.