Schouwburg Amstelveen opent het nieuwe jaar op vrijdag 3 januari om 20.00 uur met een Nieuwjaarsconcert van BarokOpera Amsterdam. Het gezelschap brengt in Queen Mary pareltjes uit Purcells oeuvre.

Vier voortreffelijke zangers en negen barokinstrumentalisten nemen het publiek in Queen Mary 350 jaar mee terug in de tijd naar het leven van Mary Stuart en Willem III. Als favoriete componist van Queen Mary schreef Purcell zijn belangrijkste werken naar aanleiding van dramatische gebeurtenissen aan het hof. Zo waren er huwelijksproblemen, wisselden de machtsverhouding in Europa continu en stierf Mary Stuart op jonge leeftijd, iets dat de diepbedroefde componist aanzette tot een van zijn beroemdste werken: Funeral Music for Queen Mary.

Met uitstapjes naar Händel, Offenbach en Mozart blijft Purcells muziek aan de basis staan. Een feestelijk Nieuwjaarsconcert met bubbels na afloop. Voorafgaand aan het concert verzorgt artistiek leider Frédérique Chauvet van BarokOpera Amsterdam een gratis inleiding.

Foto: Benoîte Fanton

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.