In januari biedt de gemeente diverse subsidies aan voor energiebesparende maatregelen. Die zijn gericht op huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VVE’s). De gemeente wil daarmee het verduurzamen van de stad versnellen en energiebesparing stimuleren. Als stip op de horizon geldt dat Amstelveen in 2040 fossielonafhankelijk moet zijn.

Er zijn subsidies voor: Een aardgasvrije ruimteverwarmingsinstallatie, zoals een warmtepomp (maximaal  € 2.500); aardgasvrije tapwaterinstallatie (maximaal € 500);  aardgasvrije kookvoorziening, zoals koken op inductie (maximaal € 200); thuisaccu voor het opslaan van zonne-energie (€ 900); douche Warmte Terug Winning, die de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om het koude douchewater alvast op te warmen (€ 100); zonneboiler (€ 900); bodemenergiesysteem (€ 1.500), waarmee men zijn woning verwarmen.

Twee jaar

De regeling heeft een looptijd van twee jaar. Voor 2020 en 2021 wordt € 360.000 per jaar beschikbaar gesteld om inwoners te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Daarnaast zegt de gemeente volgend jaar weer verschillende collectieve inkoopacties te organiseren, die aansluiten bij de subsidies.  De complete regeling en voorwaarden zijn te vinden amstelveen.nl/subsidies.

Steun

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) beseft dat de overgang naar aardgasvrij wonen tot veranderingen in huis leidt. Die zijn vaak groot en gaan veel kosten. Gordon: “Als gemeente willen we inwoners op allerlei manieren ondersteunen. In 2050 zal Nederland geen aardgas meer gebruiken om woningen en gebouwen te verwarmen. De gemeentelijke gebouwen moeten zelfs al in 2030 van het aardgas af zijn.” Zie ook: amstelveen.nl/subsidie

Op de foto het installeren van een inductieplaat

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.