Het Cobra Museum heeft de tienduizendste bezoeker van de tentoonstelling over Deense moderne kunst ontvangen.

Sinds de opening van de drieluik van Deense kunstenaars zijn er ndus tienduizend naar hun werken komen kijken.

 25 kunstenaars

Op internationale vrouwendag werden Anne Floor en Annelies dan ook warm onthaald door directeur Stefan van Raay als 10.000ste bezoekers van dit drieluik. Naast een bouquet bloemen kregen ze ook de publicatie ‘Wij kussen de aarde – Deense moderne kunst 1934-1948’ waarin dieper wordt ingegaan op alle kunst die er te zien valt in het Cobra Museum tot en met 14 mei. Er worden in totaal ruim 200 internationale werken van zo’n 25 verschillende kunstenaars getoond.

Nu te Zien!

Directeur Marieke Uildriks (foto onder) van Museum JAN aan de Dorpsstraat nam tv-kijkers op de verkiezingsdag mee door de kunst van Ovartaci in het Cobra Museum. Zij presenteert geregeld het programma ‘Nu te zien’ voor televisie, waarbij zij andere musea bezoekt. Ovartaci was de naam die zij zichzelf overigens. Zij – oorspronkelijk een hij – bracht 56 jaar van haar leven door in een psychiatrisch ziekenhuis.

Kijk online via npostart.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.