De kinderraad heeft Museum JAN bezocht en vindt, net als het museum zelf en de gemeente, dat ieder kind zichzelf kan zijn. Over die inclusie rept de politiek overigens te pas en te onpas, zodat het standpunt van de kinderraad niet echt verraste, hoewel dat dan over kinderen ging.

De drie (museum, kinderraad en gemeente) vinden dat geen rol mag spelen hoe hun leeftijdgenoten er uitzien, iets anders geloven, of zich anders kleden of ergens ‘anders van houden.’

 Gedichten

Alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in Amstelveen konden daarom meedoen aan een wedstrijd, namelijk het maken van een elfje (gedichtje bestaande uit 11 woorden). De beste elfjes zijn nu te zien in Museum JAN op de eerste verdieping. Bezoekers die het  ook belangrijk vinden dat ieder kind zichzelf kan zijn, kunnen een eigen elfje schrijven of een tekening maken in Museum Jan.

De wedstrijd leverde vier winnaars op: Jayden van de Karel Eykman, Thijs van de Triangel, Florine van de Rembrandt en Zoé van de Westwijzer. Ze hebben een workshop verdiend bij Museum Jan voor hun hele klas.

Fotobijschrift (fotograaf Kim Cerrone): Kinderburgemeester Lode Besseling deelde samen met wethouder Floor Gordon en museumdirecteur Marieke Uildriks de prijzen uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.