Drie villa’s op de plek van voormalig café De Zwarte Kat lijkt toch wel teveel voor het, landelijke gebied langs de Amstel. “Het gaat om het bouwvolume”, zei Jan van Schaik van de Bewonerscommissie Buurtschap De Zware Kat dinsdag tegen de Dorpsraad Nes aan de Amstel. Daarover praat woensdag (22 maart) om 16.00 uur de gemeente met de bewoners.

Sinds de Raad van State (RVS) een streep door het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan haalde, praat de gemeente met de bewoners. Eerder ging dat steeds niet of heel moeizaam, zegt Van Schaik.

Zuiver

Het meeste van de overeenkomst met projectontwikkelaar Zuiver Vastgoed, die de villa’s wilde bouwen, blijft strikt geheim. Wel is bekend dat er een door de gemeente te betalen ‘boete’ aan vastzat zij niet een inspanningsverplichting leverde om de plannen te laten uitvoeren. De gemeente denkt nu die te leveren door een ontheffing aan de Provincie te vragen van de richtlijn dat in het betreffende gebied niet mag worden gebouwd.

 Plan

Of die ontheffing wel of niet komt, lijkt de gemeente redelijk om het even. Zij hoopt door de gang naar de provincie aan de inspanningsverplichting te hebben voldaan. Het gaat er nu om wat dan de plannen zijn van wethouder Floor Gordon als de drie niet mogen worden gebouwd, zei Van Schaik. Volgens hem zijn veel opties mogelijk. “De gemeente had gedacht dat de ontwikkelaar met de omwonenden zou praten.” Dat is kennelijk niet gebeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.