De VVD mag dan in Amstelveen voor de waterschapsverkiezingen de grootste te zijn gebleven, zei het met een dreun, in het 30 personen en twaalf fracties tellende bestuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) is de PvdA het met 6.

De VVD daalt daar van 5 naar 4 zetels. De BBB komt daar binnen met drie zetels, wat betekent dat directeur Ronald Bouwman van de school voor speciaal onderwijs ‘De Bloeiwijzer’ is in zit.

WN tweede plaats

De PvdA heeft nu twee zetels meer dan in 2019 werd gehaald. Water Natuurlijk (waarin D66, GroenLinks en Volt), waarvan Amstelvener Sander Mager lijsttrekker werd, staat op de tweede plaats en behaalde vijf zetels, één meer dan in 2019. Mager, die voorheen in de Amstelveense gemeenteraad fractievoorzitter was van GroenLinks, drong door tot het dagelijks bestuur van AGV. Of hij nu als zodanig opnieuw wordt gekozen is onbekend.

PvdD

De VVD is nu net zo groot als de Partij voor de Dieren, wier fractie onveranderd ook op vier zetels bleef. Van de dertig zetels in het algemeen bestuur worden er overigens maar 26 gekozen, tegelijk met Provinciale Staten. De overige vier zijn zogenoemde ‘geborgde’ zetels en komen uit de landbouw, het bedrijfsleven en beheerders van natuurterreinen. Die worden benoemd.

2 REACTIES

  1. Wel een voorbeeld van transparantie als de gemeente geheime overeenkomsten met een rechtspersoon tekent.
    Ook heb ik in deze soap diverse partijen gemist die zeggen voor het behoud van het daar aanwezige cultuurlandschap te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.