Dat Cobra 70 jaar bestaat wordt natuurlijk in het Cobra Museum gevierd. Het feest begon vorige week met het jaardiner van de daaraan verbonden businessclub. Daar sprak ds. Ruben van Zwieten van de Zuidas, die de ondernemers vertelde hoe belangrijk zingeving is, en ging burgemeester Bas Eenhoorn het gezelschap voor in een rondgang langs de nieuwe expositie ‘Cobra 70: een meerkoppige slang’.

Beeldend kunstenaar Stephanie Rhode en cultuurwethouder Herbert Raat harkten in de Zentuin van Shinkichi Tajiri in de patio van het Cobra Museum aan. De wethouder opende voor publiek ook de tentoonstelling.

Veilinghuis

Vrijdag 9 november hadden meer dan honderd lokale BankGiro Loterij spelers, die het Cobra Museum ondersteunen, een exclusieve avondopenstelling met inleiding over de tentoonstelling door de conservator. Het vermaarde veilinghuis Sotheby’s hield een lezing over de ontwikkelingen in de markt van CoBrA kunst.

Zaterdag was het de beurt aan ouders, grootouders en hun (klein)kinderen om een nacht door te brengen in het museum tijdens Camping CoBrA. Het evenement was snel uitverkocht en gezinnen uit heel Nederland trokken naar het Cobra Museum. De camping werd geopend door Jara Zurr, de onlangs benoemde kinderburgemeester van Amstelveen.

Camping Cobra liep met een groot ochtendontbijt over in het laatste feestelijk evenement: De open dag op zondag 11 november. De zondag begon met een optreden van de Big Band van de Muziekschool Amstelveen en werd verder ingevuld met workshops, rondleidingen, een act van Poppentheater Amstelveen, optredens van Japanse Koto Spelers en Klassieke muziek uit India. Een mooie weerspiegeling van de rijkgeschakeerde gemeenschap die Amstelveen is

1 REACTIE

  1. Het zal best leuk en interessant zijn geweest, maar om het nu “ weerspiegeling van de rijkgeschakeerde Amstelveense gemeenschap” te noemen lijkt me toch een stap te ver of je je moet het de elitaire Amstelveense gemeenschap willen noemen. Het betrof hier enkel expats en niet de vele buitenlandse studenten of statushouders. Ik denk ook niet dat er veel Amstelveners uit Patronomium en de Keizer Karel Park buurt aanwezig zijn geweest.
    Het was meer dus een feestje voor de “ happy few”. Niets op tegen, maar noem het dan ook zo!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.