In een lezing bij Volksuniversiteit Amstelland vertelt Stefano Giani op zaterdag 8 december (14.00 uur) over de Italiaanse kunststroming Novecento.  ‘Rappel à l’ordre’ was een tendens in de Europese kunsten die volgde op de Eerste Wereldoorlog en die zich afzette tegen de avant-garde in de kunst.

De stroming putte inspiratie uit klassieke en traditionele waarden in de kunst. Ook in Italië greep men terug op de klassieken en zetten deze om in de nieuwe kunstvorm Novecento. Typerend voor deze stijl zijn de werken van Donghi en Funi en de oud-Futuristen Carrà, Severini en Sironi.

Stefano Giani is naast zijn werk voor de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam zelfstandig docent kunstgeschiedenis met een speciale interesse in Italiaanse én Spaanse kunst. Hij doceerde eerder al voor verschillende culturele instellingen.

Inschrijven is mogelijk via www.vu-amstelland.nl of bij de balie op de derde verdieping van Stadsplein 99. Prijs: € 17,00

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.