Over het te wijzigen bestemmingsplan voor de wijken Patrimonium, Elsrijk en Randwijck wordt woensdag 21 november een inloopavond gehouden van 18.30 tot 20.00 uur. Het voorontwerp van het plan heet ‘Amstelveen Noord-West 2019´. Het oorspronkelijke bestemmingsplan dateerde uit 2008 en moest worden geactualiseerd. Dat moet wettelijk elke tien jaar gebeuren.

Informatie erover en het indienen van reacties op het ontwerp door inwoners is de eerste stap in het proces om de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan te laten vaststellen.

Volgens wethouder Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening verwerkt de gemeente verleende omgevingsvergunningen van de afgelopen tien jaar in het nieuwe bestemmingsplan. “Zo is voor de nieuwe Piet Hein school een omgevingsvergunning verleend. De nieuwe school is  opgenomen in dit bestemmingsplan.”

Woning

Op de plek van het tijdelijke schoolplein op grond van de gemeente is een woning voorzien, identiek aan de grootte van de woning aan dr. Schaepmanlaan 10. Dat is de enige nieuwbouwmogelijkheid in het vernieuwde plan. Zodra het nieuwe schoolplein op de overkapte A9 in gebruik is genomen, kan de nieuwe woning worden gerealiseerd. Ook het Openluchttheater Elsrijk is verwerkt in het nieuwe bestemmingsplan.

 

Inspraak

Het voorontwerp ligt van 15 november tot en met 26 december ter inzage bij de Balie Bouwen van het raadhuis en is digitaal te raadplegen via:www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.amstelveen.nl. Gedurende deze periode kan iedereen een inspraakreactie indienen, digitaal of met een inspraakformulier dat tijdens de inloopavond beschikbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.