Ben je in 2021 gescheiden of uit elkaar gegaan? Of is er een andere verandering in je leven geweest waardoor je misschien nog recht hebt op huur- of zorgtoeslag uit 2021? Laat geen geld liggen en kijk of jij er recht op hebt. Je hebt nog maar tot en met 1 september om het aan te vragen.

Veranderingen in het leven hebben invloed op je toeslagen. Die kunnen leiden tot recht op toeslag omdat het inkomen verandert. Of kan men na de scheiding meer of minder toeslag krijgen omdat men geen toeslagpartners meer is of co-ouders wordt.

Checken

Als er iets verandert, is het goed te checken wat voor gevolgen dit heeft voor toeslagen en de veranderingen meteen door te geven. Kimberley van Druten legt uit hoe:Ontvang je nog geen toeslagen? Check dan op toeslagen.nl of je in jouw nieuwe situatie wel toeslag kunt krijgen. Bijvoorbeeld na een scheiding. Dat kan ook met terugwerkende kracht. Je kunt bijvoorbeeld nog tot en met 1 september huur- en zorgtoeslag aanvragen over 2021. Ontvang je al toeslagen? Geef veranderingen in je leven dan altijd meteen door via Mijn toeslagen. Denk aan een salarisverhoging van jou of je toeslagpartner. Zo verklein je de kans dat je te veel of te weinig toeslag ontvangt.”

Toeslag 2021

Wie wil of hij of zij nog huur- of zorgtoeslag over 2021 kan dat zelf controleren op toeslagen.nl/aanvraag2021. De toeslag aanvragen doet men op Mijn toeslagen. Dit kan nog tot en met 1 september.

 Meer weten

Voor gescheiden? mensen wordt een persoonlijke scheiden-checklist aanbevolen, op belastingdienst.nl/scheiden. Door de checklist in te vullen krijgt men een overzicht van wat men in zijn of haar situatie moet regelen voor belastingen en toeslagen. Hulp nodig bij het aanvragen van toeslagen? Kijk dan op toeslagen.nl/hulp of maak een afspraak bij een Toeslagenservicepunt in de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.