Het gerestaureerde wikcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt in Bankras is zaterdag (24 november) feestelijk heropend. Ruim 100 vaste vrijwilligers kwamen kijken naar de resultaten van de verbouwing. Het centrum wordt beheerd door welzijnsorganisatie Participe Amstelland, onderdeel van het in Alphen gevestigde Partcipe. In de verbouwing is ongeveer vier ton gestoken, maar het is de bedoeling dat er over een aantal jaren een nieuw centrum komt.

Het leek de gemeente evenwel niet raadzaam daar op te wachten en zij zorgde nu samen met Participe voor een verbouwing het bestaande pand. De nieuwe inrichting ervan kreeg onder meer een open bar, lichte kleuren tafels en stoelen, kunstwerken aan de muren en veel planten in de openbare ruimte.

Initiatieven

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen, bestuurder van Participe Willem Draaisma, vrijwilligers en professionals van Participe Amstelland proostten op een mooie toekomst van Alleman. De verbouwing is gerealiseerd door steun van de gemeente Amstelveen, Participe en door hen binnen gehaalde fondsen.

Volgens wethouder Van Ballegooijen (PvdA komen mensen er graag. Het centrum biedt onder meer taallessen, sportklasjes, inloopvoorziening voor mensen met dementie en hun naasten (Odensehuis), schilderlessen, maaltijden, repair- het financieel café, een bibliotheek en spreekuren van maatschappelijk werk, ouderenadviseur en opvoedondersteuner. “Waar men in deze digitale tijd steeds meer via sociale media met elkaar in contact blijft, gaat het bij Alleman juist om de fysieke ontmoeting, oogcontact, praatje en aandacht voor elkaar en voor de wijk”, zei Van Ballegooijen. “Hier worden door bewoners en professionals initiatieven ontwikkeld om de wijk Bankras Kostverloren gezonder en sociaal sterker te maken. Wij hopen met z’n allen dat meer mensen uit de buurt het wijkcentrum zullen vinden en gebruiken, want buurtcentra hebben een belangrijke sociale functie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.