Fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen (AVA) wordt in de verkiezingscampagne voor de gemeenteraad de lijsttrekker voor die lokale partij.  Dat is tijdens een buitengewone ledenvergadering donderdag besloten, waar ook de jeugdafdeling van de partij, AVA Next, bekend gemaakt werd. Voorzitter daarvan is de student politicologie Jesse Jansen. AVA, dat ook een nieuw logo presenteerde, wil een kleinere en dus goedkopere overheid.

Nummer twee op de kandidatenlijst is Gonnie van Rietschoten. De volgorde op de lijst wordt verder voorgesteld door een voordrachtcommissie, waarvan kandidaten zelf geen deel kunnen uitmaken. Die commissie komt in november bij de leden terug met een voorstel voor de lijst.

Nadenken

Een andere commissie werkt aan het verkiezingsprogramma, waarin onder meer staat dat men over ‘betaalbaar’ wonen anders moet (‘out of the box’) gaan nadenken en daarbij jongeren niet moet overslaan. “De gemeente steekt miljoenen in jongeren voordat zij op eigen benen staan. Het kan niet zo zijn dat als het zover is gewoon zegt: Gaat u nu maar elders u heil zoeken”, betoogde Becker donderdag. Hij herinnerde er ook aan dat via een door de meerderheid van de gemeenteraad aangenomen en door AVA ingediende motie werd aangedrongen op het huisvesten van Amstelveense studenten aan MBO in de 2500 extra kamers die er komen in Kronenburg. “Het wordt daar door DUWO nu open gegooid, dat is een begin van de huisvesting van Amstelveense jongeren. Hij begreep niet dat GroenLinks en SP tegen het uitsluitend voor VU-studenten van elders te bestemmen kamers hadden gestemd.

BBA

AVA is een drie jaar geleden opgerichte lokale partij. ”In  die drie jaar hebben wij meer bereikt dat Burgerbelangen Amstelveen (bbA) in zesentwintig jaar”, zei Becker, die de inzet van zijn kleine fractie prees. Die bestaat, behalver uit Becker in de gemeenteraad, uit Ben Westendorp, Wil Seijffers en Gonnie van Rietschoten in diverse raadscommissies. Het gaat er AVA om het verschil te maken ten opzichte van andere partijen, zei Beckers. Over bbA wil hij wel kwijt dat die aan het coalitieakkoord heeft meegewerkt, maakt toen hij uit de coalitie werd gegooid vol kritiek overstapte naar de oppositie.

Ambassadeur

Met de Jongerenbeweging AVA-NEXT wil AVA de interesse van inwoners ook naar jongeren uitbreiden. “Wij praten met en niet alleen over jongeren”, zei Becker. Hij kondigde ook aan dat AVA met wijkambassadeur gaan werken, om te weten wat er in de diverse wijken speelt. Ook komt er een nieuwswebsite met de mogelijkheid van rechtstreeks contact met bestuurs- en fractieleden.

Amstelveense jongeren kunnen zich gratis bij AVA-NEXT aansluiten om op die manier invloed uit te oefenen op het verkiezingsprogramma. “Zodoende bepalen zij mede hun eigen toekomst in Amstelveen”, zei Becker. Aanmelden via jesse.avanext@gmail.com .

Media

Bij het verwelkomen van de media, stond Becker stil bij het overlijden van Peter R. de Vries. Hij noemde het niet alleen een aanslag op onze democratie maar ook een aanval op de persvrijheid. Hij betuigde namens AVA zijn medeleven aan de familie, vrienden en collega journalisten. “Een reden temeer om op elk niveau, zowel landelijk als lokaal, criminaliteit en ondermijning te bestrijden, wat het ook kost. Een mensenleven is kostbaarder.”

Overigens is, naast de ChristenUnie, AVA de enige politieke partij die de plaatselijke media uitnodigt. Voor landelijke politieke partijen zijn alle ledencongressen openbaar, maar plaatselijk geldt die transparantie niet.

Sport

Van het verkiezingsprogramma maken diversiteit van de inwoners (zowel binnen de leefomgeving, als bij opleidingsniveau, stageplekken, sport en bestuurslagen), betaalbaar wonen voor starters- senioren en jonge gezinnen,

Wijkambassadeurs, ouderenwelzijn, duurzaamheid, dierenwelzijn, outdoor sport, ZZP en MKB en groen deel uit.

Betaalbaar

‘Betaalbaar wonen’ wordt de verkiezingsleus. Volgens voorzitter Tim Lechner is dat geen loze kreet. AVA zegt in het verkiezingsprogramma te komen met creatieve oplossingen om eindelijk beweging te krijgen in de vastgelopen woningmarkt. Niet alleen komt er een woon- enquête op de nieuwe website, maar ook het initiatief een Bouwfonds te starten waar zowel particulieren, gemeente, corporaties en beleggers in kunnen participeren. “Via die enquête willen wij peilen waaraan in inwoners echt behoefte hebben op woongebied”, zegt Becker.

Bouwfonds

Met de opbrengst van het Bouwfonds zouden kantoorpanden en / of bouwgrond kunnen worden aangekocht voor de realisatie van betaalbare starters- en seniorenwoningen, die de opvatting van AVA. De partij beloofde zich hard maken om Amstelveners voorrang te verlenen op de woningmarkt, ook al is dat mogelijk tegenstrijdig met regionale afspraken.

Met de lancering van de nieuwe website (operationeel van af 1 augustus), presenteerde campagnecoördinator Patricia Jansen ook het nieuwe logo van AVA, dat meer diversiteit uitstraalt om daarmee nog maar eens aan te geven dat bij AVA, iedereen welkom is, zei ze.

3 REACTIES

 1. ”In die drie jaar hebben wij meer bereikt dat Burgerbelangen Amstelveen (bbA) in zesentwintig jaar”

  Wat een arrogantie! Hij heeft bereikt dat de raadsfractie van AVA in twee-en is gesplitst na een ruzie tussen hem en de met meer voorkeurstemmen dan Michel Becker gekozen Jacqueline Hocker. Dat heeft bbA inderdaad niet voor elkaar gekregen in 26 jaar.

  Tim Lechner is terug? Ex-VVD, ex-OCA en nog steeds voorzitter van een lokale politieke Amstelveen partij die NIET meer in Amstelveen woont. Ook dat heeft AVA bereikt. als ‘lokale’ partij.

  In 26 jaar tijd is Michel Becker drie keer van partij gewisseld: ook dat heeft hij bereikt. Van D66 naar VVD naar AVA.

  AVA heeft ook bereikt dat hun laatste actuele bericht op hun website van 19 april 2021 is, aldus hun website.

  Michel Becker stemt wel heel vaak mee met B&W lees VVD cum suis inclusief de bouw van dure woningen.

  Ook wat betreft jongen: AVA tegen een SP-motie onlangs te stemmen om jongeren te betrekken vanuit de wijken. Hoezo jongeren niet moeten overslaan?
  Daar stemt Becker ZELF mee in in de laatste raadsvergadering.

  Knap hoor met zijn ene zetel terwijl Becker eigenlijk niet eens verkozen was, zo een grote mond te hebben met deze feiten en pure propaganda bedrijven.

  • 😂😂Propaganda? Ik zou het eerder je reinste kiezersbedrog willen noemen. Hij probeert het niet eens. Hij komt maar op voor één belang. Namelijk zijn eigen.

 2. Ik zit mij maar één ding af te vragen; Wanneer wordt deze opportunist pur sang afgeserveerd? Niet één ding heeft hij voor zijn potentiële achterban voor elkaar gekregen. Hij heeft zelfs tegen moties die in die richting gingen gestemd. Bij D66 en de VVD wilden ze deze mislukkeling niet hebben met zijn plat Amsterdams accent. Dat paste toch niet tussen al die keurige en goed opgeleide VVD’ers en D66’ers ! Daarom is Becker maar voor zichzelf begonnen, samen met nog wat andere uitgerangeerde figuren. In deze rol krijgt hij nog af en toe een kruimeltje toegeworpen van zijn vroegere bazen. Zo mocht hij als ( ook al mislukte) horeca-ondernemer een boekje maken over de Amstelveense horeca en kreeg een funktie in de Amstelveense sportwereld. Niet omdat hij zo veel aan sport deed, maar meer omdat hij vaak in sportkantines te vinden was voor “ een versnapering.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.