Zondag 27 oktober worden bij boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg opnamen gemaakt voor de speelfilm ‘IM’, naar het gelijknamige boek van Connie Palmen over haar relatie met journalist en bekend interviewer Ischa Meijer. De film wordt gemaakt onder regie van Michiel van Erp. In de hoofdrollen: Wende Snijders en Ramsey Nasr.

De leiding van de winkel waarschuwt de klanten dat er mogelijk wel veertig figuranten in en om de zaak staan. Overigens kan men niet parkeren met auto’s van deze tijd voor de deur, want de film speelt in de jaren negentig.

Dirigent

Overigens staat de winkel dezer dagen toch in het teken van de film. Donderdag 24 oktober (20.00 uur) vindt er de presentatie plaats van het boek ‘De Dirigent’. Het romandebuut van filmregisseur Maria Peters. Precies een jaar geleden ging de speelfilm ‘De dirigent’ in première. Drie jaar heeft het scenarist en regisseur Maria Peters gekost om de film gerealiseerd te krijgen. Toen het project tussentijds dreigde vast te lopen, begon zij met een boek over het onderwerp van haar film: een Amerikaanse vrouw met Nederlandse wortels droomt begin vorige eeuw van een carrière als dirigent van grote orkesten, maar wordt in de verwezenlijking van die droom gedwarsboomd, omdat ze een vrouw is. De film kwam er uiteindelijk toch en nu is er dus het boek.

Aanmelding voor de presentatie: boekhandelblankevoort@planet.nl en 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.