Victor Frequin

Het zou goed zijn als de Tafeltennisvereniging (TTV) Amstelveen in het zuiden van de gemeente werd gevestigd, omdat voor haar ook groeiende belangstelling bestaat uit Aalsmeer. Dat zei sportwethouder Rob Ellermeijer woensdag in de raadscommissie Burgers en Samenleving tegen VVD-raadslid Victor Frequin. Die had vragen gesteld over de club, die weg moet van Landtong, omdat daar huizen komen.

De vereniging, die 120 leden telt, maar naar eigen zeggen

Rob Ellermeijer

op weg is naar verdubbeling, maakt zich ongerust. Zij is nu gehuisvest in een bij het scholencomplex behorende gymnastiekzaal aan Landtong. Er zou dus, gelet op de groei, een ruimere huisvesting moeten komen. En Frequin vroeg de wethouder ook ervoor te zorgen dat TTV Amstelveen geen last krijgt van het tussen gemeente en vereniging zittende Sportbedrijf (waarvan nu wordt gehuurd).

Wijzen

“Wij kennen genoeg voorbeelden waar gemeente en Sportbedrijf naar elkaar wijzen”, constateerde Frequin, die voorstelde dat wethouder en Sportbedrijf samen inventariseren welke wensen er bestaan en dan de mogelijkheden doornemen.

Volgens Ellermeijer komt r een oplossing voordat TTV Amstelveen de nu gebruikte behuizing moet verlaten.

Overigens vindt de VVD de herontwikkeling van de locatie aan Landtong goed, de honderdwoningen die er komen zijn hard nodig, maar ook sport blijft belangrijk. De vorige wethouder Sport, Peter Bot van BBA, is twee keer bij de club langs geweest en zou op de kwestie terug komen. “Dit is niet gebeurd”, constateerde het raadslid.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.