Het volgende poëziecafé in de bibliotheek aan het Stadsplein is donderdag 20 april (19.30 tot 21.00 uur) met als thema ‘Alles van waarde is weerloos’, een dichtregel van Lucebert.

Het is ook het thema van de Maand van de Filosofie. https://amstelland.op-shop.nl/2154/poeziecafe-alles-van-waarde-is-weerloos/20-04-2023

Meetlat

Als iets van waarde opduikt is de meetlat meestal niet ver weg, zeggen de organisatoren. “Het goud gaat naar de snelste hardloper. Het leukst is het bericht met de meeste ‘likes’. En alle lof verdient de leerling met de hoogste cijfers. Hoe meer mensen het waarderen hoe meer iets waard wordt.”

De vraag rijst of iets wat men alleen individueel waardevol vindt dan ook minder waard is. “War is de waarde van zaken die niet te meten zijn?”, vragen de organisatoren van het Poëzie Café zich af. “Hoeveel is vriendschap waard en hoe waardeert de natuur de menselijke maat?”

 Filosofie

De Maand van de Filosofie 2023 vraagt zich af hoe het weerloze en waardevolle zich kan weren tegen de harde cijfers van verdienste, prestige en succes. En vooral hoe waarde weer zijn waarde krijgt. Het is de bedoeling dat deelnemers aan het café een gedicht over dit thema schrijven. En men kan het ook voordragen. Aanmelden via m.de.vries@debibliotheekamstelland.nl Maar alkeen luisteren mag ook. De deuren staan open voor alle poëzieliefhebbers.

Workshop

 Spoken word artiest Nikki geeft een workshop op zaterdag 15 april om 11.00 uur: https://amstelland.op-shop.nl/9379/spoken-word-workshop-performing-baart-kunst/15-04-2023 . Ook wie niet lid is van de bieb kan er heen. Kosten: € 5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.