De EHBO vereniging Amstelveen kon dankzij een subsidie van de gemeente nieuwe portofoons aanschaffen. “Goed materiaal is onmisbaar als iedere seconde telt”, vindt wethouder Marijn van Ballegooijen (Sociaal Domein).

De EHBO is actief op verschillende evenementen, zoals koningsdag, herdenkingen of op sportclubs. Portofoons stellen de vrijwilligers in staat tegelijk met elkaar te communiceren in tegenstelling tot mobiele telefoons.

Sneller

De EHBO’ers kunnen dus sneller en beter handelen bij calamiteiten. “Dit kan het verschil maken bij een reanimatie in afwachting van de ambulance”, zegt Van Ballegooijen.

De huidige portofoons waren dertien jaar in gebruik en aan vervanging toe. “De nieuwe portofoons zorgen ervoor dat de EHBO vereniging Amstelveen haar werk goed kan blijven doen”, zegt Van Ballegooijen. “Daar mogen we blij mee zijn.”

Op de foto: Wethouder Marijn van Ballegooijen met bestuur EHBO vereniging Amstelveen 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.