VVD’ers Victor Frequin en Menno van  Leeuwen van de Amstelveense fractie hebben maandag met minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat gesproken over hun problemen met Schiphol, waardoor studentenwoningen in Kronenburg niet door kunnen gaan. 

De minister was naar een bijeenkomst van de VVD in Haarlemmermeer gekomen om te praten over de toekomst van de luchthaven Schiphol.

Weigering

Frequin sprak hem aan op de weigering van zijn inspectie om studentenwoningen toe te staan op Kronenburg. Daar waar al veel studenten wonen die kunnen leven met de geluidsoverlast van de vliegtuigen, is het verbieden van nieuwe studentenwoningen toch raar, vindt hij. De minister gaat volgens hem dan in tegen de wens van gemeenten, universiteiten, woningbouwers en natuurlijk de gedupeerde studenten zelf. Harbers wilde in zijn reactie geen datum noemen waarop er wel gebouwd zou mogen worden. Amstelveen en de studenten moeten dus afwachten.

Verstandhouding

VVD-raadslid Van Leeuwen noemde het recente (nog vertrouwelijke) rapport van de RIVM waarin gesproken wordt over gezondheidsrisico’s op grond van ultrafijnstof afkomstig van vliegverkeer. Hij maakte een vergelijking met de gaswinning in Groningen waar gevaren voor de bevolking hebben geleid tot het besluit om de gaswinning te staken. Hij erkende het grote belang van de luchthaven voor de economie en welvaart, maar vroeg waar de grenzen liggen van de luchthaven. De minister reageerde met zijn recente aanzet om de groei van Schiphol terug te brengen en het aantal vluchten naar beneden bij te stellen.

De bijeenkomst van de VVD Haarlemmermeer werd gehouden bij het Corendon hotel naast de grote Boeing 747 die ernaast staat. De minister zei graag een keer naar Amstelveen te willen komen om ter plekke met alle betrokkenen te praten.

Foto bijschrift: Menno van Leeuwen (links) en Victor Frequin (rechts) van VVD Amstelveen met minister Mark Harbers tussen hen in (foto Adam Elzakalai).

 

3 REACTIES

  1. Dus een rapport van het RIVM bewijst volgens de VVD dat wonen rond Schiphol gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, maar dan toch pleiten voor woningbouw onder de aanvliegroute.

    De spagaat in één zin.

    • Jij noemt het spagaat. Ik zou het eerder willen typeren als opportunisme, iets wat overigens de VVD de afgelopen Rutte-jaren tot in het diepste van haar vezels is gaan zitten inclusief het gros van haar politieke vertegenwoordigers.

  2. Bij liberalen moet je niet zijn voor duurzaam en toekomstbestendig beleid, zoals alle huidige (en voorspelde) crises laten zien. Eigenbelang en kortzichtigheid vormen hun handelsmerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.