De Bibliotheek Amstelland, met vestigingen aan het Stadsplein en in Westwijk, zoekt 7-12 jarigen voor de oprichting van de nieuwe Leesmonstersclub. Tijdens de Leesmonstersmiddag op donderdag 16 juni (15.15 uur) in de bieb Amstelveen Stadsplein wordt de club gestart.

Kinderen kiezen dan het logo van hún club en maken plannen voor activiteiten daarvan. Kinderboekenschrijver Thijs Goverde sluit de middag af met een hilarische voorstelling. De Leesmonstersmiddag is gratis, wel vooraf aanmelden.

 Hele jaar

Het is de bedoeling dat de leden van de club het hele jaar door activiteiten rondom boeken beleven. Ook krijgen ze korting op sommige jeugdactiviteiten. De schrijversbezoeken van Thijs Goverde zijn misschien wel de leukste die er zijn. Energiek, hilarisch en anders dan anders. Wie anders neemt er zwaarden mee om kinderen authentieke middeleeuwse moves te leren? Wie anders doet hen voor hoe je deftig een banaan eet (met mes en vork, natuurlijk – en met hamer en spijkers)? Om nog maar te zwijgen van die keer met die meelwormen…

Programma

Om 15.30 uur wordt het logo van de Leesmonstersclub gekozen en bepaald welke activiteiten zijn leuk om te organiseren.  Om 16.15 uur is de ontmoeting met kinderboekenschrijver Thijs Goverde, tot kwart over vijf. Aanmelden en meer informatie: debibliotheekamstelland.nl/agenda

 Bibliotheek Amstelland

De Bibliotheek Amstelland is het platform voor kennis en cultuur in de regio Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. De vier vestigingen (in drie gemeenten) van Bibliotheek Amstelland zijn zeven dagen per week open en ontvangen 800.000 bezoekers per jaar. Er zijn 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, er is een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale en culturele activiteiten voor jong en oud. debibliotheekamstelland.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.