Aan weerszijden van de hele Beneluxbaan en de A9 hoogbouw doen ontstaan. Dat wil de PvdA. Raadslid Arnout van den Bosch van die partij, die dat bepleite, vroeg zich dinsdagavond in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur  (RWN) af of de verdichting in bepaalde wijken niet wordt beperkt door angstvallig vast te houden aan het groene karakter van Amstelveen. Op de agenda stond namelijk de zogenoemde hoogbouwvisie van de gemeente.

Arnout van den Bosch

Hij wilde ook wel weten hoeveel woningen er door die hoogbouw komen. Hij denkt aan een amendement op de door B&W gepresenteerde visie. Dat de KLM overweegt het hoofdkantoor aan de Amsterdamseweg naar elders (buiten Amstelveen) te verplaatsen, maakt die locatie volgens Van den Bosch ook uitstekend geschikt voor hoogbouw.

Onzekerheid

Burgerbelangen (bbA) is eigenlijk geen voorstander van hoogbouw. Het moet alleen waar het kan, zei raadslid Solleveld Olthof. Maar daarover zullen in de politiek de meningen wel verschillen. Dat schept onzekerheid, hield VVD-er Arjen Gerritsen de commissie voor. “Doordat het bepaald niet hoeft, maar wel kan. We hebben maar beperkte ruimte beschikbaar. En de vraag is ook waar wel en niet en hoe hoog dan.” Hij wilde eigenlijk weten welke status de nu voorgelegde notitie van B&W heeft.

Doel

Cheimaa Aouni (GL)

Hoeveel woningen willen we? Die vraag kwam van raadslid Aouni van GroenLinks. “Wij denken dat het verstandiger is, eerst naar het doel te kijken dat wij willen bereiken. We moeten eerst praten over waar we met elkaar geen willen.” Zij dacht daarbij aan de verdeling van de woningmarkt ion diverse categorieën. CDA-er Aanen wilde vooral de burgers bij de visie betrekken. Intussen pleitte hij voor hoogbouw op bedrijventerrein Legmeer. “We moeten ook niet de hele stad dicht timmeren”, zei D66-er Aslanjan.

Maximaal

Wethouder Floor Gordon meldde dat het niet de bedoeling is veel torens á la

Floortje Gordon

die aan Bankrashof, 70 meter hoog, te bouwen. “Wij hebben niet zoveel plekken daarvoor.” Om te voorkomen dat overal dergelijke torens komen, wil zij alle plannen in een vroeg stadium aan de gemeenteraad voorleggen. Locaties zijn volgens haar nu nog prematuur. Maat hoeveel woningen komen er nou als het aan B&W ligt, wilde GroenLinks weten. In de regio, wist Gordon, zijn er 250.000 nodig. “Wij gaan voor het maximale. Maar bij elk plan dat wij in handen krijgen, willen het karakter van de stad behouden.”

 

 

1 REACTIE

  1. Die Bankrastoren van 70m zo aan de rand van het groene gebied is een wanstaltig gedrocht. Overigens worden de huren daar ook giga hoog. Ter hoogte van het oude KPMG zou het wel staan en hier en daar aan de Beneluxbaan. En misschien moet men eens gaan praten met de ABN AMRO computervestiging hier. Dat is een heel perceel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.