Het Keizer Karel College heeft met een door de school georganiseerde sponsorloop €10.000 opgehaald voor Oekraïense vluchtelingenkinderen in Amstelveen. Donderdag 15 juli overhandigde een delegatie va de school een cheque aan stichting Participe.

Dat gebeurde tijdens de afsluiting van het schooljaar in de tijdelijke school voor Oekraïense kinderen in de oude Griffioen. Schoolleider Simon Vellinga was er samen met KKC- leerlingen Kyrsten, Zeina, Juliette en Liza.

Wethouder

Samen met wethouder Frank Berkhout, blijkt uit wat Vellinga zei. De gemeente had kennelijk geen enkele behoefte aan de media. “Een heel mooi bedrag”, noemt Vellinga het gedoneerde, bestemd voor de zomer- en theateractiviteiten voor de gevluchte kinderen.

“Ik ben trots op onze leerlingen en op hoe zij zelf een sponsorloop hebben georganiseerd met zo’n grote opbrengst.” Hij zegt met zijn delegatie een rondleiding te hebben gekregen door het voormalige theater Griffioen, dat nu dus als school en kinderdagverblijf is ingericht. De theaterzaal wordt nu ook gebruikt wordt voor creatieve therapie. “Afgelopen weekend hebben Oekraïense kinderen samen met een toneelgroep uit Amstelveen een voorstelling gemaakt en uitgevoerd over hoe zij van de ene op de andere dag letterlijk werden losgerukt uit hun vertrouwde wereld en moesten vluchten”, vertelt Vellinga. “Door die verhalen stonden wij midden in Amstelveen even in een totaal andere wereld.” Hij zegt de uitnodiging elkaar vaker te ontmoeten en om Nederlandse en Oekraïense tieners met elkaar in contact te brengen graag aan te nemen. “Als UNESCO-school willen wij deze kinderen graag ondersteunen en voor zover mogelijk een beetje een gevoel van thuis bieden.”

UNESCO-commissie

Het KKC wist het bedrag in te zamelen door middel van een sponsorloop georganiseerd door de UNESCO-leerlingencommissie eind juni. De opbrengst daarvan € 4.619,49 op. De school zelf heeft dit bedrag aangevuld tot €5.000 en de Gemeente Amstelveen heeft het bedrag vervolgens verdubbeld.

“Ik ben bijzonder trots op onze leerlingen die zichzelf letterlijk in het zweet hebben gewerkt om dit mooie bedrag bij elkaar te brengen”, zegt UNESCO-coördinator Boukje Jonkheer.  “Ook ben ik heel dankbaar dat de Gemeente Amstelveen hun inzet beloont door het door hen opgehaalde bedrag te verdubbelen.” Er worden onder andere slaapzakken gekocht voor kinderen die meegaan op kinderkamp Kinderland en workshops bekostigd die worden gegeven door de Amsterdamse Theaterstudio.

De kinderen van veel Oekraïense vluchtelingen verblijven in Amstelveen. Het KKC vindt het belangrijk hen te steunen. Eerder dit jaar heeft de UNESCO-leerlingencommissie van de school een actie georganiseerd, waarmee zij schoolspullen inzamelden voor deze kinderen. De sponsorloopactie is georganiseerd door de UNESCO-coördinatoren en de UNESCO-leerlingencommissie in samenwerking met de Junior Ambassadors.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.