Uiterlijk zaterdagmiddag (4 juni) gaat Beneluxbaan weer open, was gesloten in noordelijke richting vanaf Uilenstede. Dat kwam door werkzaamheden aan het verlengde ervan in Amsterdam, de Buitenveldertselaan.

Amsterdam heeft laten weten dat zaterdag sowieso één rijstrook op de Buitenveldertselaan open gaat. Daardoor kan de Beneluxbaan ook weer open.

Maatregelen

Het afsluiten van de Beneluxbaan zorgde voor de nodige problemen op de omleidingsroutes in Amstelveen. “Na een rommelige start hebben we snel maatregelen laten nemen door Amsterdam om ervoor te zorgen dat de situatie normaliseerde”, zegt wethouder Herbert Raat.

Er werden tekstwagens ingezet en extra omleidingsroutes bij Uilenstede en verkeersregelaars bij Uilenstede. Ook kwamen er paaltjes op de fietsbruggen in Kronenburg om sluipverkeer te voorkomen.

Amstelveen heeft met Amsterdam afgesproken dat de paaltjes blijven voorlopig staan.

2 COMMENTS

 1. Die maatregelen van Raat hebben wat onduidelijkheid weggenomen, maar de verkeershinder niet verminderd.

  Sluipverkeer werd verhinderd terwijl die juist mogelijk gemaakt had moeten worden. Voor zulke situaties in de toekomst moet er een noodbrug voor auto’s worden geïnstalleerd.

 2. Binnenkort gaat de buitenveldertselaan richting beneluxbaan dicht. Van (begin?) juli tot half augustus dus. Kortom de andere kant, naar Amstelveen. Dat WEET Amstelveen al.

  En wat wordt daarover gemeld? juist! NIETS. Zoek het straks maar wel lekker uit en dan loopt buitenveldert richting Amstelveen weel helemaal vast en is Amstelveen vanuit Amsterdam een maand onbereikbaar.

  En dat Herbert Raat doet alsof het allemaal de schuld van Amsterdam is…hij wist ook de werkzaamheden die er nu waren al veel langer dan dat hij zich overvallen voelde. Doen alsof de grote man ff alles gefixed heeft nu. Apart.

  Maar goed Amsterdam heeft een nieuwe wethouder Verkeer van D66, Melanie van der Horst.
  Amstelveen is vooral erg druk met zichzelf: formeren van een nieuw college.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.