“Wij wijzen niemand af”, zegt de directie van de reformatorische basisschool De Akker aan Kringloop. Maar dat is raadslid Bas Zwart van de VVD niet genoeg. Hij wil woensdag van wethouder Frank Berkhout weten of die 110 leerlingen bevattende school de door ouders te ondertekenen identiteitsverklaring hanteert, waarin onder meer de homoseksuele leefwijze wordt afgekeurd.

Bas Zwart (VVD)

Volgens De Akker zijn media met die ene zin uit de verklaring aan de haal gegaan en is iedereen op de school welkom. “Rond kinderen met een andere geaardheid gaan wij liefdevol heen staan. Wij zullen niemand op grond van homoseksualiteit afwijzen. De Bijbel leert dat wij God moeten liefhebben boven alles en onze naasten als onszelf.”

Slob

Op de agenda van de gemeenteraad staat woensdag het herhuisvestingsplan voor het onderwijs. En Zwart vraagt in verband daarmee of er scholen zijn die homoseksualiteit afwijzen. Hij verwijst naar het onder vuur liggen van minister Slob (ChristenUnie) in verband met de verklaring, waarin overigens elke vorm van seksualiteit buiten het huwelijk van een man en een vrouw niet Bijbels wordt geacht. Media plukten daaruit homoseksualiteit en discrimineren daarvan.

De VVD gaat woensdag zeggen zich in Amstelveen her afkeuren van homoseksualiteit niet te kunnen voorstellen, maar ik gaat toch vragen of dat gecontroleerd kan worden.

Evolutie

“Helaas zijn discriminatoire opvattingen of bijvoorbeeld het in twijfel trekken van de evolutietheorie van Darwin geen reden waarom een school geen huisvesting zou kunnen krijgen”, zegt Zwart. “In Nederland is 60% van de scholen in meer of mindere mate aan een religie verbonden. De huidige commotie rond de reformatorische en islamitische scholen zou wellicht kunnen leiden tot een aanpassing van grondwetartikel 23.”

Hij is er voorstander van dat scholen alleen overheidsgeld krijgen als zij integratie bevorderen. “Dan kunnen Jan, Femke, Joyce, Ahmed, Tjapko, Khadija, Job en Mirjam gewoon in dezelfde schoolklas terechtkomen.”

2 COMMENTS

  1. Oh gut, ons Basje wil ook een puntje scoren! Terwijl zijn eigen partij alle mogelijke moeite doet om mensen uit de lagere regionen van de maatschappij in onze woonplaats te weren dmv huisvesting, bureaucratische rompslomp te creëren rondom aanvragen van uitkeringen, inspraak stilzwijgend te saboteren, ondoorzichtige besluitvorming enz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.