Wouter Hamel

Nadat de organisatie weken geleden al wist te melden dat er 26 optredens zouden zijn, maakt zij nu pas het programma voor het gratis festival Jazz in het bekend. Het is de vijfde editie van het jazzspektakel in het Oude Dorp en wordt gehouden op zondag 9 september. Er zijn acht podia, elk  gesponsord door bedrijven. De al tien jaar als jazzartiest (zanger en muzikant) optredende Wouter Hamel sluit het feest af. Verder komen onder anderen Dirk Scheele, veel lokaal talent, alsmede ‘opkomende artiesten’, zoals Jazz in het Dorp hen noemen.

Het hoofdpodium bevindt zich weer op het Dorpsplein, waar de inmiddels vaste gaste Lorrèn een tribute to Ella Fitzgerald laat horen. Ook de vierkoppige formatie Bruut!, bekend een Edison-nominatie en een optreden bij DWDD, met lvuige Hammond sounds, harde grooves en 60’s surf treedt daar op. Voor de allerkleinste muziekliefhebbers is de bekende kinderpopartiest Dirk Scheele. Om 14 uur trapt hij Jazz in het Dorp af met zijn show ‘Leukste Liedjes’

Dirk Scheele

Op het plein voor het Grand Café brengt het trio van saxofoniste Suzanne Alt een eclectische show. Op verzoek van Jazz In Het Dorp wordt  haar Venus Tunes Live XL in drie verschillende acts extra ondersteund door zangeressen Lorrèn, SaraLee en Jina Sumedi (keys).

Wijn

 

Er is soul van het trio Soulsupper en bijvoorbeeld ook de 14-koppige OhnO! Jazzband staat

Bruut

garant voor een meeslepend spektakel, meldt de organisatie. Plastik Soldiers speelt avant-garde muziek en Supermoon levert superfunky Moonstruck Future Funk. Ook de Velvetronic Brassband, Soulsupper, JZZZZZP, Big Time, Filet au Fonque, Confusion, Laura & Strings en Camaleon treden op. In Museum Jan van der Togt geeft Joyce Stevens met haar Jazz & Wine een jazzy theatershow & wijnproeverij in één.

De al tien jaar aan de weg timmerende Wouter Hamel, die dus Jazz in het Dorp afsluit,  brak met zijn debuutalbum Hamel (2007) brak door als troubadour en jazzvocalist in onder meer Nederland, Duitsland, Japan en Korea. Op Jazz in het Dorp vertolkt hij zijn vijfde album AMAURY, zijn meest veelzijdige plaat tot nu toe.  Het volledige programma is te vinden op www.jazzinhetdorp.nl.

1 REACTIE

  1. Je staat nu wel erg op elkaar door de drukte . Misschien toch eens uitproberen op het Stadshart en Rembrandtweg? Hoewel het Oude Dorp wel altijd erg gezellig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.