Het nieuwe college moet spookwoningen in de wijken beter aanpakken. De wijkagenten zijn al druk doende daarover meer informatie te verzamelen. Dat antwoordde wethouder Herbert Raat (handhaving) woensdag op mondelinge vragen van SP-gemeenteraadslid Patrick Adriaans (foto) over een al jaren leegstaande woning aan de  Dr. Willem Dreesweg, waarvoor trouw huur werd betaald.

“Uit nader onderzoek naar de Colombiaanse huurder bleek dat deze een relatie heeft gehad met een in 2014 in Amstelveen geliquideerde vrouw”, zei Adriaans.

Zelfbewoning

De gang van zaken ergert ook Raat. Hij zei wel dat het lastig is particuliere verhuurders exact en voortdurend in het oog te houden. Maar bij verkoop speelt de zelfbewoningsverplichting een rol, die sinds kort van kracht is.

Volgens Adriaans zijn woningen als die aan de Dr. Willem Dreesweg ideaal om als safehouses voor criminelen te dienen en de bovenwereld te ondermijnen.

1 COMMENT

  1. Daar heeft de hr. Adriaans van de SP volkomen gelijk in. Tijdens het flyeren voor deze partij viel het mij ook op dat er enkele huizen waren (2 of 3), waarvan de tuin totaal verwaarloosd was, rolluiken of luxaflex naar beneden en vuil ,het tuinpad begroeid met mos of gras ( dus niet belopen) en de brievenbus dichtgeplakt.
    Hetgeen er op zou kunnen duiden dat deze huizen niet worden gebruikt of enkel voor andere zaken dan wonen.

    Misschien een tip van Sherlock Bikker 😂 Misschien moet de wijkagent eens in contact treden met mensen van folderbedrijven of post.nl die regelmatig alle huizen aflopen. Zij komen op regelmatige basis bij alle huizen in een buurt. Maar op dat idee zullen de wijkagenten ook wel zijn gekomen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.