Zowel in Amstelveen als in Buitenveldert wordt zaterdag 24 oktober Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood gehouden. Men kan dan van 9.30 tot 12.00 uur met nog te dragen kleding en schoenen in Amstelveen terecht bij de Paaskerk aan het Augustinuspark, de Urbanuskerk in Bovenkerk, de Titus Brandsmakerk aan het Westelijk Halfrond 1A en de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Ook kan men huishoudtextiel afgeven. Alles in gesloten zakken of dozen. Ook brillen zijn welkom.

De inleverpunten in Buitenveldert zijn de Pelgrimskerk aan de Van Boshuizenstraat 560 (ingang  Backershagen) en de Augustinuskerk aan de Amstelveenseweg 965.

Tweede leven

De kleding krijgt een tweede leven, terwijl de geldelijke opbrengst van andere textiel bestemd is voor hulp aan Ethiopië. Meer informatie op de websites van de meewerkende kerken en op de landelijke website samskledingactie.nl.

Conflicten

Door conflicten tussen twee etnische groepen in zuidoost Ethiopië is de lokale watervoorziening en landbouwproductie verwaarloosd en goeddeels verwoest. Via de lokale partnerorganisatie Racida worden de bewoners van verschillende dorpen geholpen met het opzetten van middelen van bestaan en voorzieningen voor schoon drinkwater. Bijvoorbeeld door levering van zaden en gereedschap, door hulp bij het opstarten van irrigatie langs de rivieren en bij het aanleggen en herstellen van waterputten en voorraadbassins.

Oecumenisch

Deze jaarlijkse kledinginzameling wordt gecoördineerd als oecumenisch project van de Protestantse Diaconie en de Rooms-Katholieke Caritas. Kleding wordt op kwaliteit en soort gesorteerd, zomerkleding gaat naar markten in Afrika en winterkleding wordt in Oost-Europa als betaalbare tweedehandskleding verkocht. Kapot textiel wordt gerecycled, o.a. tot nieuwe kleding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.