Het Tinto Quintet uit Amstelveen – bestaande uit Geertje Vrolijk, Carola Jongkind, Yvon Meijerink, Marcel Theebe en Rina van Houten – doet mee aan het International Accordeon Festival in Innsbrück op 30 en 31 mei.

De spelers, die lid zijn van Concertina’s Accordeonorkesten, vormen sinds 2015 een kwintet. Ze krijgen muzikale adviezen van dirigente Elly Meekel. De eerste drie jaar van hun bestaan hebben ze gewerkt aan het leren samenspelen zonder dirigent. Ook is het repertoire opgebouwd. Dat is ondertussen zeer gevarieerd. Zowel (bewerkingen van) klassieke werken als originele, meer moderne accordeonmuziek wordt gespeeld. Ook hebben ze pop, musical- en filmklassiekers in het programma opgenomen.

Kamermuziek

In Innsbrück spelen ze in de categorie “Kamermuziek klassiek” met vijf uit Duitsland afkomstige ensembles. Er worden twee stukken gespeeld: Lars Hollmers musik (componist Lars Holmmer, arr. H. Seifert) en Tango 2 (componist A. Nebl, arr. S. Hippe). De componist van het laatste stuk is tevens voorzitter van de jury.

Als opmaat voor Innsbrück is met vijf andere Nederlandse deelnemers op 18 mei in Hoofddorp een presentatie gegeven. Deze generale uitvoering is prima gegaan, meldt het kwintet, dat met vertrouwen op 28 mei naar Oostenrijk vertrekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.