“Op naar de komende vier jaar”, zei voormalig voorzitter van de Dorpsraad Nes aan de Amstel Hermann Ruhé dinsdagavond. Hij is tien jaar voorzitter geweest en blijft overigens lid van de Dorpsraad, die door burgemeester Tjapko Poppens voor de elfde keer werd geïnstalleerd (foto boven).

Dat Ruhé nu het stokje overgaf aan Henk Boelrijk, die officieel de voorzittershamer kreeg overhandigd van de burgemeester (foto onder), had ook te maken met zijn gezondheidssituatie.

Geen verkiezing

Alle Dorpsraadsleden legden een eed af tegenover Poppens. Het instituut is een officieel adviesorgaan van de gemeenteraad. Uit het schitteren door afwezigheid van elk van die 37 gemeenteraadsleden bleek dat de lokale ‘volksvertegenwoordigers’ zich nauwelijks voor de Dorpsraad interesseren. Het was overigens de eerste keer dat de Dorpsraad van Nes niet door verkiezingen ontstond. De kandidatenlijst was namelijk even lang als de leden van de Dorpsraad. Ruhé, Pieter Beke en Henk Jurriën gaan door en verder zijn nieuwe leden Hanny Ekkelkamp, Henk Boelrijk, Rinus Verheggen en Frans Luthe Schipholt.

Buitengebied

De burgemeester nam afscheid van de ex-leden Sandra Meulenbelt, Erik van Leeuwen en Walter Boer. Een woord van dank paste hen allen, vond Poppens, die overigens de komende jaren veel op het dorp Nes zag afkomen.  Er is onder meer een ‘visie’ voor het gebied in de maak, waarbij de Dorpsraad een belangrijke rol speelt. Overigens sprak de burgemeester over een buitengebied, terwijl de gemeente in verband met de voorgenomen bouw van drie villa’s op het terrein van het voormalige café de Zwarte Kat opeens over een stedelijk gebied heeft gesproken. Overigens houdt de term ‘buitengebied’ niet in dat het ook ‘landelijk’ moet blijven, hoewel de Provincie dat wel voor ogen schijnt te hebben. In verband daarmee vond de Raad van State dat voor de bouw een provinciale ontheffing had moeten worden aan gevraagd. De gemeenteraad deed dat in eerste instantie niet en keurde wel het bestemmingsplan voor de villa’s goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.