Hoewel het gemeentelijke station voor grof vuil aan de Grutterij 26 op zondag weer dicht is, gaan B&W waarschijnlijk aan de gemeenteraad voorstellen het zondagmiddag weer open te gooien. Een proef gedurende september en oktober leverde op zo’n middag gemiddeld 301 bezoekers op, zegt de gemeente.

Die proef met zondagopenstelling van het afvalbrengstation is dus geslaagd, constateert zij. In de loop van de pilot nam het aantal bezoekers op zondag toe: van 301 naar 370 bezoekers. De proef is nu geëindigd en er kan geen afval meer op zondag worden gestort.

Werkdag: 20 meer

De pilot wordt nu geëvalueerd. Begin volgend jaar komen B en W met het voorstel naar de gemeenteraad blijvend op zondag open te gaan. Bij de start van de pilot is gezegd dat de proef als geslaagd werd beschouwd als er 250 bezoekers per zondag zouden komen. Op een werkdag komen er gemiddeld  270 bezoekers per vier uur om fijn en grof huishoudelijk afval te storten. Het afvalbrengstation ligt op bedrijventerrein Legmeer en is van maandag tot en met zaterdag geopend van half negen tot vier uur. Kijk voor actuele informatie op www.amstelveen.nl/afval.

 

 

4 REACTIES

 1. “Op basis van de bezoekerscijfers van andere dagen rekenen we op circa 450 bezoekers per zondag.”

  Het bovenstaande staat in de raadsbrief over dit onderwerp van 7 mei dit jaar. En dan met een stalen gezicht beweren dat 250 bezoekers van begin af aan de norm was. Maar ja, de D66-proef moest koste wat het kost slagen natuurlijk en dan pas je gewoon de norm aan.

  Over koste wat het kost gesproken, weten we al wat het kost om 6 medewerkers aan het werk te houden op zondag? Weten we wat het kost om extra containers te huren omdat die op zondag niet geleegd kunnen worden? Weten wat het kost om te handhaven omdat er meer mensen van buiten Amstelveen worden verwacht om hun rotzooi te komen storten? Weten we wat de benodigde technische achtervang en de piketregeling voor leidinggevenden kost? Of maakt dat allemaal niet uit vanwege de vermeende milieuwinst en omdat de rekening toch wel bij de burger wordt neergelegd?

  Met flexibele normen slaagt elke proef blijkt maar weer. Ben benieuwd of daar kritische vragen over gesteld gaan worden in de raad. Van links hoeven we ze niet te verwachten gok ik.

  • Als “Maoïst” waarvoor ik hier nog wel eens voor wordt uitgescholden. 😂😂, moet ik toch even vermelden dat die partij indertijd tegen de openstelling van winkels op zondag had gestemd, omdat zij van mening was , dat werknemers recht hadden op een sociaal leven en de kleine middenstand zo op te hoge kosten zouden kunnen worden gejaagd.
   Daarbij heeft u ook gelijk in de argumenten die u hier aandraagt, maar ja dat is natuurlijk de “religie van D66.”

 2. Milieuwinst is een belangrijke overweging. En ja, natuurlijk moeten wij als burgers daarvoor betalen, want wij brengen collectief het milieu in gevaar.

  Dat er meer mensen van buiten Amstelveen worden verwacht om hun rotzooi te komen storten ipv in het bos of in sloten, betekent ook winst voor het milieu.

  Nu moeten nog alle ondergrondse containers zonder pas kunnen worden geopend, en dan gaat het de goede kant op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.