Vooruitlopend op een totale restauratie van het raadhuis, ter wille van de duurzaamheid, wordt de pers in de raadzaal voor de tweede keer in korte tijd verplaatst. Op de perstribune gaan ambtenaren in het vervolg zitten. Nadat de sinds de opening van het raadhuis in gebruik zijnde tribune voor de pers (overigens de laatste jaren qua techniek uitgekleed) al onder waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn door de wethouders was ingenomen.

De kersverse burgemeester Poppens heeft weer veranderingen aangebracht. Hij heeft nu zitplaatsen met tafel tegenover hem voor de media gereserveerd, zodat hij die – net als de rest van de publieke tribune trouwens – kan zien. “Dit levert als bijkomend voordeel op dat u als vertegenwoordigers van de media en andere belangstellenden / bezoekers vanaf de nieuwe zitplaatsen beter zicht hebben op de zaal en het verloop van de vergadering”, meent hij.

Duurzaam

Intussen wacht het raadhuis een omvangrijke restauratie ter wille van vooral duurzaamheid. Een sobere herinrichting, noemt de gemeente het, hoewel niet voor ‘het maximaal duurzame’ is gekozen, maar toch ‘zo duurzaam mogelijk’. De renovatie van het kantoorgedeelte van het raadhuis betekent onder meer dat de bestaande TL-buizen worden vervangen door LED-licht en er een HR keten komt die voor 0,6% (!) minder CO2-uitstoot gaat zorgen. Op het dak liggen al 572 zonnepanelen en er komt in het pand nieuwe vloerbedekking, die volgens de gemeente volledig circulair is: De oude vloerbedekking gaat naar een bedrijf dat er weel nieuwe van maakt.

En ook de nieuwe bureaustoelen zijn circulair en betrokken van een fabrikant waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken, melden B&W aan de gemeenteraad. Ook het andere materiaal op de wordt duurzaam, zegt zij. En het bestaande meubilair gaat via een bedrijf de kringloop in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.