Op zondag 25 februari wordt om 16.30 uur in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A de cantate van Johann Sebastian Bach ‘Aus der Tiefen ruf ich zu dir’ in een vesper uitgevoerd.

Die cantate is ruim driehonderd jaar geleden door Bach gecomponeerd in Mühlhausen toen daar bij een brand veel huizen in as waren gelegd.

Inkeer

De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en gebruiken we om deze muzikale uitvoeringen in vespers voort te kunnen zetten. De tekst van deze cantate (BWV 131) is gebaseerd op psalm 130, ‘Uit de diepte roep ik naar U, o Heer.’ Het is een vroege cantate van Bach en heeft nog niet de opzet die zijn latere cantates kenmerkten. De cantate wordt vaak in het begin van de passietijd uitgevoerd omdat de psalm ons noodt tot inkeer en boetedoen. Het vocaal ensemble Linguae atque cordis met solisten en een instrumentaal barok ensemble zorgen onder leiding van Bert ’t Hart de uitvoering. De liturgische leiding heeft dr. Nienke Vos; zij is als docent vroeg christelijke teksten verbonden aan de VU.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.