Geef eens aandacht aan iemand, in plaats van dure spullen. Dat zegt de Vrijwilligerscentrale, tegenwoordig vooral ‘Amstelveenvoorelkaar’ genoemd.  Volgens de organisatie zijn in december veel mensen bezig met het afvinken van verlanglijstjes en het uitzoeken van gerechten voor het kerstdiner. “Maar er ook veel Amstelveners voor wie zo’n knusse decembermaand niet vanzelfsprekend is”, voegt zij er aan toe. Zij denkt aan eenzame ouderen, vluchtelingen en mensen die financieel niet of nauwelijks rond kunnen komen.

Amstelveenvoorelkaar bedacht daarom de ‘December Voorelkaar Weken’. In de aanloop naar kerst roept zij inwoners  op eenmalig, een paar uurtjes een beetje van hun aandacht cadeau te doen.

Mooiste cadeau

“We nodigen mensen uit juist in deze periode van het jaar, eens te kijken naar wat zij voor een ander kunnen betekenen”, zegt projectleider Margo Rijerkerk. “Gewoon een beetje van je aandacht geven, is vaak het mooiste cadeau. Omdat we weten dat veel mensen in de decemberperiode erg druk zijn, hebben we het zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Op onze website zie je in één oogopslag waar je iets waardevols voor een ander kunt doen op het moment dat het jou uitkomt. Vaak is twee à drie uurtjes helpen al genoeg en maakt dat nou net het grote verschil.”

Een overzicht van alle klussen is te vinden op www.amstelveenvoorelkaar.nl/aandacht. Voor mensen die structureel iets voor een ander willen doen, staan op Amstelveenvoorelkaar.nl diverse hulpvragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.