Omdat men wegens het hebben van een pasje voor het openen van een ondergrondse container restvuil vaak maar in de wel te openen plastic containers gooide, is de afvalpas nu op meer dan één van die bakken in een woongebied te gebruiken. Daarmee komt de gemeente, op verzoek van de gemeenteraad, ook tegemoet aan de wens van mantelzorgers en huishoudelijke hulpen, die huisvuil van degenen die zij ondersteunen willen weggooien. Dat zegt wethouder Floor Gordon van Afvalbeheer.

Overigens kan men in veel ondergrondse containers zonder pasje terecht, blijkt in de praktijk. Maar officieel zijn alleen twee naast elkaar staande containers er mee te openen. Vanaf nu kunnen inwoners in Amstelveen Noord alle ondergrondse restafvalcontainers in het gebied boven de A9 openen met hun afvalpas. Voor inwoners die onder de A9 wonen, geldt dat voor containers ten zuiden van de A9.  Met afvalpas kan nu dus in een ruimer gebied dan voorheen zwerfafval in ondergrondse restafvalcontainers worden gestopt.

 

De gemeente onderzocht of de afvalpas aan meer dan twee ondergrondse restafvalcontainers kon worden gekoppeld zoals momenteel het geval is. Het is nu technisch mogelijk om Amstelveen in twee woongebieden op te splitsen en alle huishoudens boven en onder de A9 te koppelen aan de ondergrondse containers in hun woongebied ten noorden of ten zuiden van de A9.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.