Hoewel amstelveenblog.nl al meldde dat de tijdelijke bewoning van studenten en andere jongeren in het voormalige zorgcentrum Olmenhof ophoudt wegens bouwplannen, maar er nu tijdelijk Oekraïners in komen, klampt de lokale partij Actief voor Amstelveen zich liever aan de website van de omroep 1Amstelveen vast om daarover schriftelijke vragen te stellen.

De fractie hekelt de plannen. Volgens jaar loopt voor de jongeren de termijn voor bewoners af. Dat wisten zij, maar het is wel navrant als zij niks anders hebben, wegens de vastzittende woningmarkt. En nog lastiger is het te weten dat zolang het pand er nog staat daarin Oekraïners komen.

Vragen

 Daarover heeft raadslid Gonnie van Rietschoten schriftelijke vragen aan B en W gesteld. Zij wil weten of de gemeente op de hoogte is van de plannen Oekraïense vluchtelingen erin te huisvesten en waarom de gemeenteraad (nog) niet is geïnformeerd. Ook vraagt zij of er overleg is geweest met de buurtbewoners. En als die vraag bevestind wordt beantwoord wat dan wel de reacties waren. Als er helemaal niet aan de omwonenden iets is gevraagd, wil Van Rietschoten waarom niet. Constructief overleg met de buurt is volgens haar wel het minste wat de gemeente heeft kunnen doen. “Los daarvan maak ik me zorgen over het draagvlak in Amstelveen voor de opvang vluchtelingen. Ik hoor steeds vaker dat daarover vrij negatieve geluiden.” Actief voor Amstelveen vindt het van belang te weten wat er nu met de tijdelijk in Olmenhof gehuisveste mensen gebeurt. De fractie vindt dat van de volgend jaar startende woningbouw aan Kalkbranderij het percentage woningen voor Amstelveense jongeren omhoog kan ten koste van het aantal daar op te vangen Oekraïense vluchtelingen. Daardoor gaat de “Olmenhofkwestie” niet ten koste van andere starters die al erg lang op de wachtlijst staan, is de redenering van AVA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.