Zoals elk jaar vindt de herdenking bij het Indiëmonument in het Broersepark plaats op woensdag 14 augustus om 19.15 uur. Het is 79 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Behalve onder meer burgemeester Tjapko Poppens, die spreekt, houdt Wies Schuitemaker-Spuyman dit jaar de Indië-lezing.

Zij spreekt over haar jeugd als ‘buitenkampkind’ in Batavia tijdens de oorlog.

Marinierskapel

De herdenking in Amstelveen vindt jaarlijks aan de vooravond plaats van de Nationale Herdenking in Den Haag van de gevallenen en slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië. De herdenking wordt hier geopend door voorzitter Clemens Bouwens van de organiserende Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. Er is ook een toespraak van Kapt. Marns. b.d. Klaas Orsel, algemeen voorzitter

Bondsbestuur van de Bond van Wapenbroeders. Het Indische Onze Vader wordt gezongen door Salóme Pieris, begeleid op gitaar door haar vader Humphrey Pieris. De Marinierskapel van de Koninklijke Marine zorgt voor de verdere muzikale omlijsting. Iedereen is welkom om de herdenking bij te wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.