Waar ooit de aanleunwoningen van de vestiging Klaasje Zevenster van Brentano stonden, komen 57 koop- en 89 huurappartementen. Wethouder Floor Gordon startte donderdag formeel de bouw van de koopflats, verdeeld in de twee gebouwen onder de namen Jade en Saffier, door de bovenkant van een betonnen paal te verpulveren met een daarvoor bedoelde grijpende machine. Zij zijn naar verwachting in het derde kwartaal van volgend jaar klaar.

Floor Gordon in cockpit. Foto: amstelveenweb.com

De koopflats, die € 450.000 tot € 550.000 kosten (een enkele nog duurder), zijn op één na allemaal verkocht. De kopers waren goeddeels aanwezig. Volgens Gordon komt de helft van hen uit Amstelveen, wat de door B&W gewenste doorstroming zou bevorderen, een deel uit de regio en een kwart (ver) daarbuiten. De in totaal 146 appartementen vallen ten dele in de door B&W gewenste categorie ‘Middelduur’, maar Gordon kon er niet omheen dat een deel daar boven zit. Er komen 2, 3 of 4 kamers in de appartementen, variërend van 65 tot 130 vierkante meter.

Tien woonlagen

Volgens Gordon gaat de nieuwbouw – ook de Bankraswoontoren van 70 meter hoogte gaat verrijzen aan de overkant van de Oranjebaan – de wijk vernieuwen. “Er kon hier ook wel wat gebeuren.” De gebouwen krijgen respectievelijk vijf en tien woonlagen, ontwikkeld door combinatie Klaasje Zevenster. In totaal komen er op het (voormalige) terrein van zorgcentrum vijf torens, waarvan een deel voor de verhuur is bestemd en een deel voor verpleging van demente bejaarden. Zij worden gebouwd rond een park. Bretano heeft het oude complex en de grond verkocht aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance, maar deed wel de selectie voor de bouwer enzovoort. De koopwoningen zijn ondergebracht bij Makelaardij Lunshof. Onder de gebouwen komt een parkeergarage.

Op het terrein staan al enkele woontorens, met onder meer 88 woningen, die door Achmea in de vrije sector worden verhuurd. Voor de ouderenzorg huurt Brentano daarnaast 52 woningen voor intramurale zorg. Bouwer is De Nijs.

Volgens directeur / bestuurder Lies Zuidema van Brentano moet een zorginstelling zich daarmee niet bezig houden, vandaar de verkoop.

 

 

 

 

 

1 REACTIE

  1. “ Het komt de doorstroming ten goede , als je appartementen van €450.000 tot €550.000 verkoopt” aldus de D’66 wethouder Floor Gordon! Je zult maar 30 jaar je blauw hebben betaald aan een hypotheek. Om vervolgens dat bedrag weer kwijt te zijn aan een appartement. Dan heeft het toch totaal geen zin om een huis te kopen! Zo heb je enkel maar doorstroming in het segment, waar mensen zich toch al een duur huis konden veroorloven .
    De ouderen, soc huurders, starters en de mensen in de vrije sector die zich enkel een woonruimte tot zo’n €950,— kunnen veroorloven hebben weer eens het nakijken!
    Er vindt zo helemaal geen doorstroming plaats. Zo blijven de scheefwoners in de soc sector gewoon zitten waar ze zitten en ook de ouderen die eigenlijk best wel willen downsizen ook.
    Voor de zoveelste keer blijkt weer dat VVD en D’66 enkel democratisch zijn voor hun eigen achterban en niet voor alle groepen in de bevolking. En dat zij zelf schuldig zijn aan de schaarste op de woningmarkt .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.